PeristeriNews.gr
Διεθνή

Βρετανία: Πρώτο «ναι» της Βουλής στον νόμο για την αναβολή του Brexit


Το βρετανικό κοινοβούλιο ενέκρινε το πρώτο στάδιο ενός νομοσχεδίου που αποσκοπεί να σταματήσει το λεγόμενο no deal Brexit στις 31 Οκτωβρίου, υπογραμμίζοντας την έλλειψη υποστήριξης στον «όρκο» του πρωθυπουργού, Μπόρις Τζόνσον, να βγάλει τη Βρετανία από την Ευρωπαϊκή Ένωση με ή χωρίς συμφωνία.

Ειδικότερα, ο νόμος για την αναβολή του Brexit πέρασε το πρώτο κρίσιμο στάδιο και έλαβε το πρώτο «ναι» της Βουλής των Κοινοτήτων, με 329 βουλευτές να ψηφίζουν υπέρ και 300 να ψηφίζουν κατά.

Πλέον, αναμένεται το δεύτερο στάδιο με την ανάγνωση του νομοσχεδίου που θα αναγκάσει την κυβέρνηση να αναζητήσει
παράταση εάν δεν έχει συναφθεί συμφωνία με τις Βρυξέλλες μέχρι τις 19 Οκτωβρίου εκτός εάν το κοινοβούλιο ψηφίσει για μια μη συμφωνία, καθώς και νέα ψηφοφορία επί της διεξαγωγής των πρόωρων εκλογών.

Νωρίτερα, ο Βρετανός πρωθυπουργός απαίτησε εκλογές στις 15 Οκτωβρίου, έπειτα από την ταπεινωτική ήττα που υπέστη χθες το βράδυ και το ξεκάθαρο μήνυμα που έλαβε από τους δικούς του αντάρτες και από την αντιπολίτευση ότι θα κάνουν τα αδύνατα δυνατά για να σταματήσουν το no deal Brexit. Σε μία ευθεία σύγκρουση με τον ηγέτη των Εργατικών, ο Μπόρις Τζόνσον κατηγόρησε τον Τζέρεμι Κόρμπιν ότι παραδίδει τη χώρα στα χέρια της Ε.Ε. και τον προκάλεσε να δώσει το ΟΚ για την πρόωρη προσφυγή στις κάλπες.

«Αυτή η κυβέρνηση θα βγάλει τη χώρα από την Ε.Ε. στις 31 Οκτωβρίου. Υπάρχει μόνο ένα εμπόδιο στον δρόμο μας: το “νομοσχέδιο παράδοσης” που προτείνεται αυτή τη στιγμή από τον αρχηγό της αντιπολίτευσης», δήλωσε ο Τζόνσον στη Βουλή των Κοινοτήτων.

«Καλώ τον αρχηγό της αντιπολίτευσης να επιβεβαιώσει, όταν λάβει τον λόγο, πως, αν περάσει αυτό το νομοσχέδιο, θα επιτρέψει στον λαό αυτής της χώρας να εκφράσει την άποψή του γι’ αυτά που ο Κόρμπιν προτείνει, με διεξαγωγή εκλογών στις 15 Οκτωβρίου».

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Ο Πούτιν απειλεί με πυρηνικό πόλεμο αν το ΝΑΤΟ στείλει στρατό στην Ουκρανία

Peristeri News

Γαλλία: Κατοχυρώνει συνταγματικά το δικαίωμα στην άμβλωση

Peristeri News

Στο νοσοκομείο ο πάπας Φραγκίσκος

Peristeri News

Leave a Comment