PeristeriNews.gr
Διεθνή

Βρετανία: Ποιος διοικεί τη χώρα όσο ο Τζόνσον είναι στην Εντατική;


Ο βρετανός πρωθυπουργός, Μπόρις Τζόνσον νοσηλεύται σε μονάδα εντατικής θεραπείας με συμπτώματα του κορωνοϊού και δεν είναι σε θέση να εκπληρώσει το ρόλο του.

Σε αυτή την περίπτωση, ο βρετανός υπουργός Εξωτερικών Ντομινίκ Ράαμπ έχει οριστεί για να αναλάβει την ηγεσία της χώρας.

Ο Τζόνσον εξακολουθεί να είναι επικεφαλής της κυβέρνησης, σύμφωνα με τους υπουργούς του, ο Ράαμπ ωστόσο τον αντικατέστηκε χθες – και για όσο χρειαστεί – στη συνεδρίαση της επιτροπής ανταπόκρισης στον Covid-19.

Ποιος είναι ο άνθρωπος που αντικαθιστά τον Βρετανό πρωθυπουργό.

Ο 46χρονος Ράαμπ υπήρξε αντίπαλος του Τζόνσον στην κούρσα της διαδοχής για την ηγεσία του του Συντηρητικού Κόμματος, το 2019. Κατά τη διάρκεια της εκστρατείας του επέκρινε «τα μεγάλα λόγια» του Τζόνσον για το Brexit. Στη συνέχεια ωστόσο βγήκε εκτός της διαδικασίας και εν τέλει στήριξε την υποψηφιότητα του Τζόνσον.

Ορίστηκε υπουργός Εξωτερικών στο πρώτο υπουργικό συμβούλιο του Τζόνσον μετά την ανάληψη των καθηκόντων του πρωθυπουργού τον Ιούλιο του 2019. Ο Ράαμπ είναι ένας σκληροπυρηνικός ευρωσκεπτικιστής και ένθερμος υποστηρικτής της εξόδου της Βρετανίας από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Γιος Εβραίου πρόσφυγα που γεννήθηκε στην Τσεχική Δημοκρατία, ο οποίος διέφυγε από τους ναζί το 1938, ο Ράαμπ μεγάλωσε στο Μπάκιγχαμσαϊρ. Σπούδασε νομικά στο Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης. Προτού εισέλθει στο βρετανικό κοινοβούλιο το 2010, ο Ράαμπ  εργάστηκε επίσης για τη διπλωματική υπηρεσία της Βρετανίας.

Υπήρξε επίσης για μικρή περίοδο υπουργός για το Brexit στην κυβέρνηση της Τερέζα Μέι, αλλά παραιτήθηκε σε ένδειξη διαμαρτυρίας στη συμφωνία της με τις Βρυξέλλες, η οποία απορρίφθηκε κατ’ επανάληψη από το κοινοβούλιο.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Η Σουηδία και επίσημα 32ο μέλος του ΝΑΤΟ

Peristeri News

Ένταση στις Βρυξέλλες με αγρότες να σπάνε κιγκλιδώματα της αστυνομίας

Peristeri News

Ισραήλ: Χιλιάδες διαδηλωτές κατά του Νετανιάχου

Peristeri News

Leave a Comment