PeristeriNews.gr
Διεθνή

Βρετανία: Ο 28χρονος Ουσμάν Καν είναι ο δράστης της επίθεσης στο Λονδίνο


Ο 28χρονος Ουσμάν Καν, ο οποίος είχε καταδικαστεί το 2012 για τρομοκρατικές ενέργειες, είναι ο δράστης της χθεσινής επίθεσης στην Γέφυρα του Λονδίνου, κατά την οποία τρεις άνθρωποι – μεταξύ των οποίων και ο 28χρονος δράστης – έχασαν τη ζωή τους και τρεις τραυματίστηκαν.

«Το πρόσωπο αυτό ήταν γνωστό στις αρχές, καθώς είχε καταδικαστεί το 2012 για τρομοκρατικές παραβάσεις. Ο δράστης είχε αφεθεί ελεύθερος υπό όρους τον Δεκέμβριο του 2018», ανέφερε ο αρχηγός της αντιτρομοκρατικής μονάδας της βρετανικής αστυνομίας, Νιλ Μπασού.

Παράλληλα, συνεχίζονται οι έρευνες στην κομητεία του Στάφορντσιρ, στην κεντρική Αγγλία, όπου διέμενε ο δράστης.

Σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Αssociated Press, o 28χρονος δράστης είχε καταδικαστεί σε κάθειρξη 16 ετών για την συμμετοχή του σε ομάδα που ήθελε να διαπράξει βομβιστική επίθεση στο Χρηματιστήριο του Λονδίνου και να συστήσει στρατόπεδο εκπαίδευσης τρομοκρατών στο Πακιστάν.

Η χθεσινή επίθεση, η οποία χαρακτηρίστηκε από τις αρχές ως «τρομοκρατική», συνέβη στο ίδιο μέρος όπου είχε γίνει και πάλι επίθεση το 2017 και σημειώθηκε λιγότερο από δύο εβδομάδες πριν από τις πρόωρες βουλευτικές εκλογές στη Βρετανία.

Ο διευθυντής της δημόσιας υπηρεσίας υγείας της Βρετανίας (NHS), Σάιμον Στίβεν διευκρίνισε ότι ο ένας από τους τραυματίες βρισκόταν χθες το βράδυ σε «κρίσιμη, αλλά σταθερή» κατάσταση, ο δεύτερος «σε σταθερή κατάσταση», ενώ το τρίτο πρόσωπο υπέστη «λιγότερο σοβαρά τραύματα» από την επίθεση.

Δεν αναζητείται συνεργός 

«Εξακολουθούμε να βρισκόμαστε σε ένα πρώιμο στάδιο της έρευνας, αλλά αυτήν την στιγμή δεν ψάχνουμε κάποιο άλλο πρόσωπο σε σχέση με την επίθεση αυτή», υπογράμμισε, ο κ. Μπάσου.

Ωστόσο ο ίδιος κάλεσε τον κόσμο να εξακολουθήσει να βρίσκεται «σε επαγρύπνηση» και «να συνεχίσει να αποφεύγει» τη ζώνη αυτή της βρετανικής πρωτεύουσας στην οποία βρίσκονται πολλά γραφεία και τόποι εξόδου, η οποία θα παραμείνει περικυκλωμένη από την αστυνομία «για κάποιο διάστημα».

Σύμφωνα με την αστυνομία, ο συγκεκριμένος άνδρας παρευρέθηκε χθες σε διάλεξη που είχε διοργανωθεί στο Fishmonger’s Hall, ένα κτίριο που βρίσκεται στην βόρεια άκρη της Γέφυρας του Λονδίνου, μέσα στο οποίο άρχισε την επίθεσή του.

Έπειτα ο δράστης συνέχισε την επίθεση και πάνω στην Γέφυρα του Λονδίνου, προτού τεθεί υπό έλεγχο από περαστικούς και στη συνέχεια πέσει νεκρός από τα πυρά της αστυνομίας, πέντε λεπτά αφότου αυτή ειδοποιήθηκε από τους παρευρισκόμενους.

Η εφημερίδα “The Times” διευκρίνισε ότι ο άνδρας φορούσε ηλεκτρονικό βραχιόλι κατά την παρουσία του στην διάλεξη αυτή που είχε θέμα την επανένταξη κρατουμένων και είχε διοργανωθεί από το πανεπιστήμιο του Κέμπριτζ.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Στο νοσοκομείο ο πάπας Φραγκίσκος

Peristeri News

Η κηδεία του Αλεξέι Ναβάλνι θα πραγματοποιηθεί την 1η Μαρτίου στη Μόσχα

Peristeri News

Η Σουηδία και επίσημα 32ο μέλος του ΝΑΤΟ

Peristeri News

Leave a Comment