PeristeriNews.gr
Διεθνή

Βρετανία: Ο μεγαλύτερος αριθμός νεκρών σε μία μέρα, καλύτερα ο Τζόνσον


Τους 938 έφτασαν οι νεκροί από τον κορωνοϊό το τελευταίο 24ωρο στη Βρετανία, σύμφωνα με την ανακοίνωση του υπουργείου Υγείας. Ο συνολικός αριθμός θανάτων από την πανδημία στη χώρα είναι τώρα 7.097.

Πρόκειται για τον μεγαλύτερο αριθμό που έχει καταγραφεί μέσα σε μια μέρα, καθώς χθες ο συνολικός αριθμός ήταν 6.159.

Την ίδια ώρα, η κατάσταση της υγείας του πρωθυπουργού, Μπόρις Τζόνσον, που έχει προσβληθεί από τον νέο κορωνοϊό και μεταφέρθηκε στη μονάδα εντατικής θεραπείας τη Δευτέρα, «βελτιώνεται», δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών της χώρας, κατά τη διάρκεια της τακτικής συνέντευξης τύπου που παραχωρεί η κυβέρνηση.

Ο ηγέτης των Συντηρητικών παραμένει στην εντατική, όμως η κατάστασή του «βελτιώνεται», μπορεί να «κάθεται στο κρεβάτι του» και να «μιλάει» με γιατρούς και νοσηλευτές, είπε ο υπουργός Ρίσι Σούνακ.

Στο μεταξύ, η κυβέρνηση της Ουαλίας ανακοίνωσε ότι το καθολικό lockdown στην περιοχή αυτή της Βρετανίας θα συνεχιστεί και την επόμενη εβδομάδα. Ο πρωθυπουργός, Μαρκ Ντρέικφορντ, δήλωσε στην εικονική συνεδρίαση της τοπικής βουλής ότι δεν πρέπει να χαθούν οι μέχρι στιγμής κόποι, τη στιγμή που μόλις άρχισαν να αποδίδουν οι προσπάθειες.

Η Ουαλία αποτελεί τουριστικό προορισμό για τους Βρετανούς και, καθώς πλησιάζει η Κυριακή του Πάσχα, υπάρχουν ανησυχίες για αφίξεις ή μετακινήσεις πολιτών τις επόμενες μέρες.

 

Πηγές: ΑΜΠΕ, AFP, Reuters

 

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Ένοχη για ανθρωποκτονία από αμέλεια η οπλουργός της ταινίας «Rust»

Peristeri News

Έκρηξη κοντά στην αυτοκινητοπομπή Ζελένσκι στην Οδησσό

Peristeri News

Αλβανία: Ένοχος κρίθηκε ο Φρέντι Μπελέρης

Peristeri News

Leave a Comment