PeristeriNews.gr
Πολιτική

Βρέθηκε προκήρυξη για νέο χτύπημα στον υπολογιστή


Αλυσίδα χτυπημάτων ενόψει της δίκης των κατηγορουμένων για συμμετοχή στην «Συνομωσία Πυρήνων της Φωτιάς», που αρχίζει αύριο, Δευτέρα, πρόλαβε η Αστυνομία με τις συλλήψεις της Πέμπτης και της Παρασκευής.

Αλυσίδα χτυπημάτων ενόψει της δίκης των κατηγορουμένων για συμμετοχή στην «Συνομωσία Πυρήνων της Φωτιάς», που αρχίζει αύριο, Δευτέρα, πρόλαβε η Αστυνομία με τις συλλήψεις της Πέμπτης και της Παρασκευής.

Στην εκτίμηση αυτή καταλήγουν αξιωματικοί της Αστυνομίας, με βάση τα νέα στοιχεία που προέκυψαν από τα ευρήματα στο σπίτι της οδού Κορδελιού, στο Βύρωνα, που είχαν νοικιάσει τα τέσσερα άτομα που συνελήφθησαν την Πέμπτη.

Όπως ανακοινώθηκε, στον ηλεκτρονικό υπολογιστή που κατασχέθηκε, περιλαμβάνεται, μεταξύ άλλων, «σχέδιο 6σέλιδης προκήρυξης σε ηλεκτρονική μορφή από το περιεχόμενο της οποίας προκύπτει ότι:

· πρωτοεμφανιζόμενη οργάνωση, χωρίς να προσδιορίζεται όνομα, θα αναλάμβανε την ευθύνη για μια σειρά εκρήξεων.

· αυτή η δραστηριότητα θα πραγματοποιούνταν ως εκδήλωση αλληλεγγύης πριν τη δίκη μελών της τρομοκρατικής οργάνωσης «Συνομωσία Πυρήνων της Φωτιάς», που αρχίζει τη Δευτέρα (17-01-2011).

· προαναγγέλλει συμμετοχή σε ένα διεθνές δίκτυο οργανώσεων βίας.

· περιλαμβάνει εκτενείς αναφορές και θεωρητικές προσεγγίσεις με τις οποίες επιχειρούν να δικαιολογήσουν πράξεις βίας και τρομοκρατίας.

· περιλαμβάνει σημεία κριτικής αντιπαράθεσης με την τρομοκρατική οργάνωση “Επαναστατικός Αγώνας”, όπου διαφοροποιούν τη θέση τους σχετικά με τη δράση της οργάνωσης “Συνομωσία Πυρήνων της Φωτιάς”».

Στο μεταξύ, προσωρινά κρατούμενοι κρίθηκαν μετά τις απολογίες τους στην Ε’ τακτική ανακρίτρια Θεσσαλονίκης, οι τέσσερις νεαροί, που συνελήφθησαν το απόγευμα της περασμένης Πέμπτης, στην περιοχή του Βύρωνα.

Οι κατηγορούμενοι μετήχθησαν το μεσημέρι – κάτω από δρακόντεια μέτρα ασφαλείας – στο δικαστικό μέγαρο της Θεσσαλονίκης, προκειμένου να απολογηθούν για την επίθεση με γκαζάκια, τον περασμένο Οκτώβριο, σε όχημα της ΔΕΗ, που ήταν σταθμευμένο σε εργοτάξιο της Επιχείρησης, στη διασταύρωση των οδών Μεγάλου Αλεξάνδρου και Έντισον.

Στην επίθεση εκείνη συνελήφθη επ’ αυτοφώρω ο 19χρονος φοιτητής Γιάννης Σκουλούδης, ο οποίος ομολόγησε τις πράξεις του και προφυλακίστηκε.

Οι κατηγορούμενοι -τρεις 23χρονοι κι ένας 21χρονος- αρνήθηκαν να απολογηθούν για τις κατηγορίες που τους αποδίδονται και περιορίστηκαν στο να πουν ότι είναι αναρχικοί.

Αμέσως μετά τις απολογίες τους, οι συλληφθέντες επέστρεψαν στην Αθήνα.

Την Παρασκευή, ο εισαγγελέας απήγγειλε βαριές κατηγορίες για τρεις κακουργηματικές πράξεις σε βάρος τόσο των τεσσάρων όσο και της Meyer Fee Marie, η οποία συνελήφθη την Παρασκευή.

Όσον αφορά πιο συγκεκριμένα την 27χρονη Γερμανίδα, η γερμανική ομοσπονδιακή εισαγγελία ανέφερε χθες ότι δεν είναι, όπως είχε αρχικά ανακοινωθεί από την ελληνική αστυνομία, η κόρη της Μπάρμπαρα Μέγιερ, η οποία είχε κατηγορηθεί για συμμετοχή στην γερμανική τρομοκρατική οργάνωση Φράξια Κόκκινος Στρατός (RAF).

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

«Δημοκράτες» το όνομα του κόμματος του Ανδρέα Λοβέρδου

Peristeri News

Πιερρακάκης: Πάνω από δέκα ξένα πανεπιστήμια ενδιαφέρονται για την Ελλάδα

Peristeri News

Αλ. Χαρίτσης: Η Αριστερά στον τόπο μας δεν είναι εφήμερη μόδα

Peristeri News

Leave a Comment