PeristeriNews.gr
Διεθνή

Βουλγαρία: Το κεντροδεξιό φιλοευρωπαϊκό κόμμα νικητής των εκλογών


Το κεντροδεξιό φιλοευρωπαϊκό κόμμα GERB αναδείχθηκε νικητής των χθεσινών βουλευτικών εκλογών στη Βουλγαρία συγκεντρώνοντας το 32,58% των ψήφων, με καταμετρημένο το 89,7% των ψηφοδελτίων.

Το Σοσιαλιστικό Κόμμα (BSP) καταλαμβάνει την δεύτερη θέση με 26,8% και ακολουθεί η εθνικιστική συμμαχία Ενωμένοι Πατριώτες με 9,2%. Δύο ακόμη κόμματα εξασφαλίζουν εκπροσώπηση στη βουλγαρική βουλή: το Κίνημα για τα Δικαιώματα και τις Ελευθερίες (MRF) της μουσουλμανικής, κυρίως τουρκικής, μειονότητας της χώρας, που εξασφαλίζει το 8,9% των ψήφων, και το λαϊκιστικό Volya με 4,1%.

Οι σοσιαλιστές, που είχαν υποσχεθεί να βελτιώσουν τις σχέσεις με τη Ρωσία ακόμα και εάν αυτό τάραζε τους Ευρωπαίους εταίρους τους, διπλασίασαν το μερίδιό τους, σε σύγκριση με τις προηγούμενες εκλογές, το 2014, αλλά απέτυχαν να φτάσουν το φιλοευρωπαϊκό GERB.

Εάν ο ηγέτης του GERB, Μπόικο Μπορίσοφ, επιτύχει να σχηματίσει νέο συνασπισμό, αναμένεται να διατηρήσει την αυστηρή οικονομική πολιτική του.

«Δεν είμαι αισιόδοξος ότι αυτά τα αποτελέσματα θα οδηγήσουν στον σχηματισμό σταθερής πλειοψηφίας που μπορεί να ακολουθήσει δυναμικές πολιτικές» σχολίασε ο Ογκνιάν Μίντσεφ, πολιτικός αναλυτής στο Ινστιτούτο Περιφερειακών και Διεθνών Σπουδών στη Σόφια. «Το πιθανότερο είναι να είναι εύθραυστη και ασταθής», πρόσθεσε.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Ο Πούτιν απειλεί με πυρηνικό πόλεμο αν το ΝΑΤΟ στείλει στρατό στην Ουκρανία

Peristeri News

Γαλλία: Κατοχυρώνει συνταγματικά το δικαίωμα στην άμβλωση

Peristeri News

Στο νοσοκομείο ο πάπας Φραγκίσκος

Peristeri News

Leave a Comment