PeristeriNews.gr
Πολιτική

Βουλή: Ψηφίζονται την Πέμπτη τα αναδρομικά


Την Πέμπτη, εκτός συγκλονιστικού απροόπτου, ψηφίζονται από την Ολομέλεια τα αναδρομικά σε πανεπιστημιακούς, γιατρούς, ένστολους, δικαστές κ.α.

Το μέτρο αυτό αποτελεί ένα από τη σειρά των λεγόμενων θετικών μέτρων που θα φέρει στη Βουλή η κυβέρνηση, τον Νοέμβριο και ως τις αρχές Δεκεμβρίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΜΠΕ, η καταβολή των αναδρομικών αυτών θα αφορά ένστολους, καθηγητές πανεπιστημίων, ΤΕΙ και ερευνητικών ιδρυμάτων, δικαστές και μέλη του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους, γιατρούς του ΕΣΥ, μουσικούς (από Κρατική Ορχήστρα, Λυρική Σκηνή κ.ο.κ.), όπως επίσης και τους συνταξιούχους των πιο πάνω κλάδων. Η σχετική ρύθμιση θα εισαχθεί υπό μορφή τροπολογίας σε νομοσχέδιο που συζητείται ήδη.

Θα ακολουθήσει η κατάθεση του μέτρου για τη μείωση των ασφαλιστικών εισφορών και εν συνεχεία όλα τα άλλα μέτρα που έχει εξαγγείλει ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας. Μετά την ψήφιση αυτών των μέτρων ως τις αρχές Δεκεμβρίου, θα πάρει σειρά ο προϋπολογισμός, που εκτιμάται ότι θα έχει ψηφιστεί έως τα μέσα Δεκεμβρίου.

Πηγή: ΑΜΠΕ

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Στο Ελσίνκι ο Ν. Δένδιας για το φιλανδικό μοντέλο στρατιωτικής θητείας

Peristeri News

Κ. Μητσοτάκης: Η Ελλάδα είναι πάντα με την πλευρά του Διεθνούς Δικαίου

Peristeri News

Στ. Κασσελάκης: Βγήκα ενισχυμένος, όλο το στάδιο φώναζε το όνομά μου

Peristeri News

Leave a Comment