PeristeriNews.gr
Πολιτική

Βουλή: Ψήφος εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση από 158 βουλευτές


Την ψήφο εμπιστοσύνης των 158 βουλευτών της έλαβε η κυβέρνηση κατά την ονομαστική ψηφοφορία επί των προγραμματικών δηλώσεών της.

Οι 142 βουλευτές της αντιπολίτευσης (ΣΥΡΙΖΑ, ΚΙΝΑΛ, ΚΚΕ, Ελληνική Λύση και ΜεΡΑ 25) την καταψήφισαν.

Αμέσως μετά την ολοκλήρωση της ψηφοφορίας, ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, δήλωσε:

«Η κυβέρνηση έλαβε την δεδηλωμένη της Βουλής. Από αύριο ξεκινάμε σκληρή δουλειά. Θα τιμήσουμε την εμπιστοσύνη του ελληνικού λαού και θα δουλέψουμε κάθε μέρα με έναν κεντρικό στόχο, να κάνουμε τις ζωές όλων των Ελληνίδων και όλων των Ελλήνων καλύτερες».

Στο μεταξύ, όπως έκανε γνωστό ο πρόεδρος της Βουλής, Κωνσταντίνος Τασούλας, στην τριήμερη κοινοβουλευτική διαδικασία της ανάγνωσης των προγραμματικών δηλώσεων της κυβέρνησης μίλησαν 108 βουλευτές, έξι κοινοβουλευτικοί εκπρόσωποι, δύο πρώην πρόεδροι των κοινοβουλευτικών ομάδων, 33 υπουργοί και για δύο φορές οι έξι πρόεδροι των κοινοβουλευτικών ομάδων, δηλαδή συνολικά μίλησαν 155 ομιλητές.

Ο ίδιος υπενθύμισε πως στις δύο διαδικασίες επί προγραμματικών δηλώσεων που διεξήχθησαν το 2015, είχαν μιλήσει 74 και 99 βουλευτές αντίστοιχα.

Τώρα ο συνολικός χρόνος της κοινοβουλευτικής διαδικασίας ήταν 31 ώρες, ενώ η προηγούμενη συζήτηση επί προγραμματικών δηλώσεων διήρκησε 29 ώρες.

Η μέση διάρκεια των συζητήσεων επί προγραμματικών δηλώσεων που διεξήχθησαν μεταπολιτευτικά και εκτυλίχθηκαν εντός των τριών ημερών, ήταν περίπου 20 ώρες.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Νέα δημοσκόπηση δίνει προβάδισμα 20 μονάδων στη Νέα Δημοκρατία

Peristeri News

Δηλώσεις των πολιτικών για την τραγωδία των Τεμπών

Peristeri News

Στο Ελσίνκι ο Ν. Δένδιας για το φιλανδικό μοντέλο στρατιωτικής θητείας

Peristeri News

Leave a Comment