PeristeriNews.gr
Πολιτική

Βουλή: «Σε συνεννόηση με τις τράπεζες για τα δάνεια 190 εκατ. του ΠΑΣΟΚ»


Διαβεβαιώσεις ότι το ΠΑΣΟΚ βρίσκεται σε συνεχή συνεννόηση με τις τράπεζες για την αποπληρωμή των δανειακών οφειλών του, ύψους 190 εκατ. ευρώ παρείχε ο γενικός διευθυντής Νίκος Σαλαγιάννης που κατέθετε επί επτά και πλέον ώρες στην Εξεταστική Επιτροπή για τα δάνεια σε κόμματα και ΜΜΕ από τράπεζες.

Στην κατάθεσή του, αναγνώρισε ότι έγιναν σπατάλες και υπερβολές.

Στην επισήμανση του εισηγητή του ΣΥΡΙΖΑ Σπυρίδωνα Λάππα, ότι «είναι δύσκολη έως αδύνατη η αποπληρωμή ενός τέτοιου χρέους καθώς με τα σημερινά δεδομένα και με το 60% της εκχώρησης της κρατικής χρηματοδότησης θα εξοφληθεί σε 400 χρόνια», ο κ. Σαλαγιάννης απάντησε ότι το ΠΑΣΟΚ αναγνωρίζει τα χρέη του.

«Η τελευταία φορά που κατέβαλε δόση για τις οφειλές του το ΠΑΣΟΚ, ήταν το 2011. Από τότε δεν έχει καταβάλει τίποτα. Βλέπετε οδό διαφυγής και ρύθμισης αυτού του δανείου; Βλέπετε φως στο τούνελ;», επέμεινε ο κ. Λάππας.

«Είναι ένα ερώτημα που κανείς με ειλικρίνεια δεν μπορεί να το απαντήσει και αφορά τα δάνεια όλων των κομμάτων. Ούτε για το δικό σας δάνειο μπορεί να απαντηθεί. Ποιο σχεδιασμό μπορεί κάποιος να κάνει όταν είμαστε στο μάτι του κυκλώνα», ανέφερε ο κ. Σαλαγιάννης

Ερωτηθείς από βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, με ποιες εγγυήσεις το 2010 και εν μέσω κρίσης, το ΠΑΣΟΚ πήρε δάνειο, ο κ. Σαλαγιάννης απάντησε, ότι «οι τράπεζες είχαν στα χέρια τους για να αποφασίσουν, τα ιστορικά στοιχεία 25 χρόνων στα οποία έπαιρνε δάνεια και τα αποπλήρωνε κανονικά».

Τόσο ο πρόεδρος της Εξεταστικής Επιτροπής, Σωκράτης Φάμελος, όσο και άλλοι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, επισήμαναν από την πλευρά τους, ότι σύμφωνα με το πόρισμα της Τράπεζας της Ελλάδος που τους έχει σταλεί, αποκαλύπτεται ότι το ΠΑΣΟΚ το 2015, είχε προχωρήσει σε πολλαπλή δεσμευτική εκχώρηση, συνολικού ποσού 45,8 εκατ. ευρώ.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Αλ. Χαρίτσης: Η Αριστερά στον τόπο μας δεν είναι εφήμερη μόδα

Peristeri News

Κ. Μητσοτάκης: Η ακρίβεια είναι το νούμερο ένα ζήτημα της κοινωνίας

Peristeri News

Αλ. Τσίπρας: Δεν σκέφτηκα ποτέ να διαπραγματευτώ τη θέση μας στην Ευρώπη

Peristeri News

Leave a Comment