PeristeriNews.gr
Πολιτική

Βουλή: Καταψηφίστηκε η πρόταση δυσπιστίας


Με 153 «όχι» και 127 «ναι» επί 280 ψήφων, καταψηφίστηκε από την Ολομέλεια της Βουλής η πρόταση δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης, την οποία είχε καταθέσει η Νέα Δημοκρατία.

Εκτός της Κοινοβουλευτικής Ομάδας των Ανεξάρτητων Ελλήνων τέθηκε ο Δημήτρης Καμμένος, ο οποίος υπερψήφισε την πρόταση μομφής.

Η σχετική απόφαση ελήφθη με την ολοκλήρωση της ψηφοφορίας στη Βουλή από τον πρόεδρο των ΑΝΕΛ και υπουργό Άμυνας Πάνο Καμμένο, ο οποίος απέστειλε σχετική επιστολή στον πρόεδρο της Βουλής, Ν. Βούτση.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΜΠΕ, το κόμμα των Ανεξαρτήτων Ελλήνων θα ζητήσει να κινηθεί η διαδικασία προκειμένου να μην παραμείνει ο Δημήρης Καμμένος στη θέση του αντιπροέδρου της Βουλής.

Σε ανάρτησή του στο Twitter, ο υπουργός Άμυνας ανέφερε: «Ακριβοπληρωμένη μεταγραφή… κουτσός ο παίχτης».

Σε ανάρτησή της επίσης στο Twitter, η εκπρόσωπος Τύου του ΣΥΡΙΖΑ Ράνια Σβίγκου, έκανε λόγο για «αναμενόμενη στάση του Δ. Καμμένου». «Μάλλον άργησε κιόλας. Η έκπληξη θα ήταν η συνέχιση της στήριξης σε ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ», πρόσθεσε η ίδια και κατέληξε: Τώρα μπορεί να συνεχίσει χωρίς κανέναν ενδοιασμό αυτό που ξεκίνησε εδώ και καιρό».

Παράλληλα, κυβερνητικός αξιωματούχος ανέφερε πως «η εντεταλμένη από επιχειρηματικά συμφέροντα και προδιαγεγραμμένη αποχώρηση του Δημήτρη Καμμένου από την κυβερνητική πλειοψηφία, απλά επιβεβαιώνει ότι εξαντλήθηκαν και οι τελευταίες εφεδρείες της διαπλοκής».

Κάνοντας αποτίμηση του αποτελέσματος της ψηφοφορίας στη Βουλή, ο ίδιος αξιωματούχος σημείωσε: «Η κυβέρνηση επιβεβαίωσε την εμπιστοσύνη της εθνικής αντιπροσωπείας. Η επιχείρηση υπονόμευσης της κοινοβουλευτικής πλειοψηφίας κατέρρευσε μαζί με την αξιοπιστία του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Ο κ. Μητσοτάκης κατάφερε μέσα σε δύο ημέρες να διασύρει τόσο την παράταξή του στη διεθνή κοινή γνώμη όσο και την πολιτική του κληρονομιά στα μάτια των Ελλήνων πολιτών».

Σημειώνεται πως υπέρ της πρότασης μομφής τάχθηκε ο ανεξάρτητος βουλευτής Γιώργος Κατσαντώνης, ενώ απουσίαζαν οι ανεξάρτητοι βουλευτές Κατερίνα Παπακώστα, Νίκος Νικολόπουλος και Χάρης Θεοχάρης. Επίσης, από την ψηφοφορία απουσίαζε σύσσωμη η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ που είχε αποχωρήσει από τη συζήτηση, καθώς και ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής Γιάννης Σαχινίδης.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Πιερρακάκης: Πάνω από δέκα ξένα πανεπιστήμια ενδιαφέρονται για την Ελλάδα

Peristeri News

Αλ. Χαρίτσης: Η Αριστερά στον τόπο μας δεν είναι εφήμερη μόδα

Peristeri News

Κ. Μητσοτάκης: Η ακρίβεια είναι το νούμερο ένα ζήτημα της κοινωνίας

Peristeri News

Leave a Comment