PeristeriNews.gr
Διεθνή

Βουδαπέστη: Ανατροπή πλοίου στον Δούναβη με επτά νεκρούς


Τουλάχιστον επτά άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και πολλοί άλλοι διακομίστηκαν σε νοσοκομεία, όταν ένα πλοίο που μετέφερε τουρίστες από τη Νότια Κορέα συγκρούστηκε με άλλο πλεούμενο και ανατράπηκε στον Δούναβη, κοντά στο ουγγρικό κοινοβούλιο στη Βουδαπέστη, αργά το βράδυ της Τετάρτης, όπως μετέδωσε η ουγγρική δημόσια τηλεόραση επικαλούμενη την αστυνομία και τραυματιοφορείς.

Κατά την ίδια πηγή, στο πλοίο επέβαιναν 33 τουρίστες και δύο μέλη πληρώματος. Νωρίτερα, είχε μεταδοθεί ότι στο σκάφος επέβαιναν 34 ξένοι τουρίστες.

Σύμφωνα με έναν αξιωματικό της αστυνομίας, «επαγγελματίες δύτες αναζητούν επιζώντες». Ωστόσο, την επιχείρηση έρευνας και διάσωσης ενδέχεται να δυσχεράνει η σφοδρή βροχόπτωση και το γεγονός ότι ο Δούναβης είναι φουσκωμένος με ισχυρά ρεύματα.

Το υπουργείο Εξωτερικών της Νότιας Κορέας επιβεβαίωσε ότι αγνοούνται 19 πολίτες, καθώς και ότι η κυβέρνηση σκοπεύει να στείλει ομάδα αξιωματούχων στην Ουγγαρία.

Ο εκπρόσωπος του ταξιδιωτικού γραφείου, στη Σεούλ, ανακοίνωσε από την πλευρά του ότι στους αγνοούμενους περιλαμβάνεται και ένα παιδί.

Το δυστύχημα σημειώθηκε περί τις 22:00 τοπική ώρα (23:00 ώρα Ελλάδας).

https://www.youtube.com/watch?v=ASfEuC0RdWw

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Η Σουηδία και επίσημα 32ο μέλος του ΝΑΤΟ

Peristeri News

Ένταση στις Βρυξέλλες με αγρότες να σπάνε κιγκλιδώματα της αστυνομίας

Peristeri News

Ισραήλ: Χιλιάδες διαδηλωτές κατά του Νετανιάχου

Peristeri News

Leave a Comment