PeristeriNews.gr
Διεθνή

Βομβαρδίζουν τα αεροσκάφη του NATO


Στην περιοχή Αλ-Χίρα.

Αεροσκάφη του NATO βομβάρδισαν σήμερα περιοχή νοτιοδυτικά της πρωτεύουσας της Λιβύης, Τρίπολης, μετέδωσε η κρατική λιβυκή τηλεόραση, επικαλούμενη στρατιωτικό εκπρόσωπο.

Σύμφωνα με το τηλεοπτικό δίκτυο Jamahiriya, επλήγησαν στόχοι στην περιοχή Αλ-Χίρα, που βρίσκεται σε απόσταση 50 χιλιομέτρων νοτιοδυτικα της Τρίπολης, οι οποίοι έχουν και στο παρελθόν πληγεί από το ΝΑΤΟ.

Ο πόλεμος στη Λιβύη υπάρχει κίνδυνος να “διαρκέσει”

Ο γάλλος υπουργός Άμυνας Ζεράρ Λονγκέ εκτίμησε ότι “υπάρχει κίνδυνος” η ένοπλη σύρραξη στη Λιβύη “να διαρκέσει”, σε συνέντευξή του που δημοσιεύει σήμερα η εφημερίδα Le Parisien.

Ερωτηθείς για τον κίνδυνο ο πόλεμος στη Λιβύη να είναι παρατεταμένος, ο γάλλος υπουργός Άμυνας απάντησε “θα έλεγα μάλλον ότι υπάρχει ένας ορισμένος κίνδυνος αυτός ο πόλεμος να διαρκέσει διότι (ο λίβυος ηγέτης Μουάμαρ) Καντάφι και η Λιβύη δεν είναι εντελώς προβλέψιμος/η”, και πρόσθεσε ότι “είναι μακρύς και πολύπλοκος. Κι επειδή είναι πολύπλοκος, είναι μακρύς”.

Ερωτηθείς σχετικά με το εάν η Γαλλία έχει τα μέσα για να χρηματοδοτήσει τις επιχειρήσεις στις οποίες έχει εμπλακεί, στη Λιβύη, στην Ακτή Ελεφαντοστού και στο Αφγανιστάν, ο Λονγκέ απάντησε θετικά.

“Ο προϋπολογισμός το 2011 για τις (στρατιωτικές) επιχειρήσεις στο εξωτερικό εκτιμάται ότι θα φθάσει τα 900 εκατ. ευρώ, εκ των οποίων 50 εκατ. θα μας επιστραφούν από τα Ηνωμένα Έθνη. Προς το παρόν, είμαστε εντός του σχεδίου αυτού”.

“Όλα θα εξαρτηθούν βεβαίως από την διάρκεια του πολέμου στη Λιβύη”, πρόσθεσε πάντως ο κ. Λονγκέ.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Ο Πούτιν απειλεί με πυρηνικό πόλεμο αν το ΝΑΤΟ στείλει στρατό στην Ουκρανία

Peristeri News

Γαλλία: Κατοχυρώνει συνταγματικά το δικαίωμα στην άμβλωση

Peristeri News

Στο νοσοκομείο ο πάπας Φραγκίσκος

Peristeri News

Leave a Comment