PeristeriNews.gr
Διεθνή

Βολές Σκοπίων κατά Ελλάδας για το θέμα της ονομασίας


Για αδιαφορία κατηγόρησε τις ελληνικές Αρχές ο υπουργός Εξωτερικών της ΠΓΔΜ όσον αφόρα στο «επίμαχο» θέμα της ονομασίας.

Για αδιαφορία κατηγόρησε τις ελληνικές Αρχές ο υπουργός Εξωτερικών της ΠΓΔΜ όσον αφόρα στο «επίμαχο» θέμα της ονομασίας.

«Η έλλειψη κινήτρου και δέσμευσης εκ μέρους της Ελλάδας λειτουργούν αποθαρρυντικά για τις διαπραγματεύσεις. Τα αρχικά μηνύματα από την τωρινή κυβέρνηση στην Αθήνα δείχνουν έλλειψη προτεραιότητας και αδιαφορία για έναν παραγωγικό διάλογο με τη Μακεδονία. Σπαταλήθηκε περισσότερη ενέργεια για την όρθωση εμποδίων και την αποφυγή εποικοδομητικών συνομιλιών παρά για την εξεύρεση λύσης. Από την πλευρά μας, επιθυμούμε αυτό να αλλάξει το συντομότερο δυνατό», εξήγησε ο Nikola Poposki, σε συνέντευξή του στο κρατικό πρακτορείο ειδήσεων «ΜΙΑ».

Να σημειωθεί πως σε συνέντευξή του την Τετάρτη, ο πρωθυπουργός της γειτονικής χώρας, Nikola Gruevski, ξεκαθάρισε πως ο νέος γύρος διαπραγματεύσεων που έχει ορίσει ο διαμεσολαβητής του Ο.Η.Ε., Matthew Nimetz, με τους εκπροσώπους της Ελλάδας και της ΠΓΔΜ, στις 16 και 17 Ιανουαρίου, στη Ν. Υόρκη, θα είναι «χάσιμο χρόνου εξαιτίας των θέσεων που συνεχίζει να εκφράζει η Ελλάδα».

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Στο νοσοκομείο ο πάπας Φραγκίσκος

Peristeri News

Η κηδεία του Αλεξέι Ναβάλνι θα πραγματοποιηθεί την 1η Μαρτίου στη Μόσχα

Peristeri News

Η Σουηδία και επίσημα 32ο μέλος του ΝΑΤΟ

Peristeri News

Leave a Comment