PeristeriNews.gr
Δημοτικά

Βοήθεια στους οικονομικά αδύναμους πολίτες από τον Δήμο Περιστερίου


Mοιράστηκαν τρόφιμα και φέτος σε εκατοντάδες οικογένειες της πόλης

Λίγες ημέρες πριν το Πάσχα και μέσα στην Εβδομάδα των Παθών του Θεανθρώπου, ο Δήμος Περιστερίου προχώρησε για μία ακόμη φορά σε μία κίνηση βοηθείας σ’ αυτούς, που δεν μπορούν να καλύψουν τις πρωταρχικές ανάγκες της ζωής.

Στο πλαίσιο της στοχευμένης αλληλεγγύης, ο Δήμος Περιστερίου μοίρασε τρόφιμα και φέτος σε εκατοντάδες οικογένειες της πόλης, κάτι που δείχνει την κοινωνική του ευαισθησία σ’ αυτήν την δύσκολη οικονομική περίοδο.

Ο Δήμαρχος Ανδρέας Παχατουρίδης δήλωσε ότι: «Τα μάτια μας πρέπει να είναι πάντα στραμμένα στους ανθρώπους που μας έχουν ανάγκη» και σίγουρα η κίνηση βοήθειας θα τους δώσει δύναμη αυτές τις εορταστικές ημέρες, που είναι δύσκολες για τους ίδιους και τις οικογένειές τους.

Τη διανομή των τροφίμων σε άπορους, άνεργους, άτομα με αναπηρία κ.ά. επέβλεψε η Δημοτική Σύμβουλος και Πρόεδρος του νεοσύστατου Οργανισμού Προσχολικής Αγωγής, Αθλητισμού και Πρόνοιας (ΟΠΑΑΠ) Ξένη Κορόγιαννη.

Κανείς δεν πρέπει να ξεχνά ότι ο Δήμος Περιστερίου είναι πρωτοπόρος σε προγράμματα κοινωνικής μέριμνας, στηρίζοντας έμπρακτα τους δημότες, στα προβλήματα διαβίωσης που αντιμετωπίζουν, με την υλοποίηση ενός νέου πρωτοποριακού προγράμματος «Καθήκον Κατ’ οίκον».

Κάθε μεσημέρι, προσφέρεται δωρεάν φρεσκομαγειρεμένο ζεστό φαγητό στο σπίτι των Περιστεριωτών, που δεν έχουν και δεν μπορούν!

Κάτω απ’ αυτές τις οικονομικές και κοινωνικές δυσκολίες είναι μια πρωτοβουλία με μεγάλη απήχηση σε πανελλαδικό επίπεδο και αρκετοί Δήμοι της χώρας προχωρούν στην υλοποίηση του προγράμματος στις δικές τους τοπικές κοινωνίες.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Στην Κωνσταντινούπολη ο Ανδρέας Παχατουρίδης – Θα συναντηθεί με τον Ιμάμογλου

Peristeri News

Λαϊκή Συσπείρωση: Κάτω τα χέρια από το Μουσείο ΕΑΜικής Εθνικής Αντίστασης στο Περιστέρι

Peristeri News

Σύλλογος Εργαζομένων Δήμου Περιστερίου: Ορθώνουμε ανάστημα και συμμετέχουμε στην Απεργία στις 28/2

Peristeri News

Leave a Comment