PeristeriNews.gr
Διεθνή

Βιβλικές καταστροφές στην Ινδονησία


Σύμφωνα με νέο απολογισμό τον οποίο δημοσιοποίησαν σήμερα οι αρχές, 25 άνθρωποι βρήκαν το θάνατο μετά την έκρηξη του ηφαιστείου.

Τουλάχιστον 25 άνθρωποι βρήκαν το θάνατο μετά την έκρηξη του ηφαιστείου Μεράπι στην Ινδονησία, σύμφωνα με νέο απολογισμό τον οποίο δημοσιοποίησαν το πρωί σήμερα, Τετάρτη, οι αρχές στην ασιατική χώρα.

Το ηφαίστειο Μεράπι, ένα από τα πιο ενεργά ηφαίστεια παγκοσμίως, εξερράγη στην Ιάβα, εκτοξεύοντας σύννεφα καυτής στάχτης και συντρίμμια σε ύψος 1.500 μέτρων, δήλωσαν αξιωματούχοι των υγειονομικών υπηρεσιών της Ινδονησίας.

Σύμφωνα με επίσημες εκτιμήσεις, 40.000 άνθρωποι ζουν σε περιοχές που διατρέχουν κίνδυνο από την ηφαιστειακή δραστηριότητα. Το Μεράπι, σε ύψος 2.968 μ., είχε εκραγεί προηγουμένως το 2006, στοιχίζοντας 2 ανθρώπινες ζωές, και το 1994, κοστίζοντας 66 θανάτους. Η πιο πολύνεκρη έκρηξή του είχε σημειωθεί το 1930, με 1.370 θύματα.

ΑΥΞΑΝΕΤΑΙ Ο ΑΡΙΘΜΟΣ ΤΩΝ ΘΥΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΤΣΟΥΝΑΜΙ

Ο απολογισμός των νεκρών από το τσουνάμι τριών μέτρων που έπληξε απομακρυσμένη νησιωτική περιοχή στην Ινδονησία, μετά τον σεισμό των 7,7 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, που σημειώθηκε δυτικά της Σουμάτρα, έφθασε τους 154, ενώ 400 άνθρωποι συνεχίζουν να αγνοούνται, ανακοίνωσαν οι τοπικές αρχές, σήμερα Τετάρτη.

Σύμφωνα με αξιωματούχους, τα νερά έφθασαν έως και 600 μέτρα από την ακτογραμμή στο νησί Νότιο Παγκάι, που επλήγη περισσότερο. Κατά τον εκπρόσωπο της ίδιας υπηρεσίας, Αγκόλο Σουπάρτο, “δέκα χωριά σαρώθηκαν” από τα σεισμικά κύματα. Ανάμεσα στους αγνοούμενους είναι και 9 Αυστραλοί σέρφερ, πάντως Αυστραλιανά ΜΜΕ μεταδίδουν ότι εντοπίστηκαν και είναι σώοι και ασφαλείς.

Το τσουνάμι του 2004, που είχε προκληθεί από σεισμό 9,3 βαθμών ανοικτά της Σουμάτρα, είχε στοιχίσει τουλάχιστον 168.000 ζωές μόνο στην Ινδονησία.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Ο Πούτιν απειλεί με πυρηνικό πόλεμο αν το ΝΑΤΟ στείλει στρατό στην Ουκρανία

Peristeri News

Γαλλία: Κατοχυρώνει συνταγματικά το δικαίωμα στην άμβλωση

Peristeri News

Στο νοσοκομείο ο πάπας Φραγκίσκος

Peristeri News

Leave a Comment