PeristeriNews.gr
Κοινωνία

Βεντέτες με άγριες συμπλοκές προσφύγων στη Χίο


Νεά επεισόδια σημειώθηκαν, χθες Πέμπτη το βράδυ στη Χίο, μετά από αυτά της Τετάρτης, στον καταυλισμό του Κέντρου Υποδοχής και Πιστοποίησης Χίου στη ΒΙΑΛ.

Τα χθεσινά γεγονότα, όπως υποστηρίζουν στελέχη της ΕΛΑΣ μιλώντας στο ΑΠΕ – ΜΠΕ, αποδεικνύουν την ύπαρξη μιας «βεντέτας» μεταξύ ομάδων νεαρών κυρίως ατόμων αφγανικής, συριακής και αλγερινής καταγωγής, αφού άγνωστο πώς εξαπλώθηκαν σε όλους τους χώρους όπου ζουν πρόσφυγες τόσο στην πόλη της Χίου όσο και στους καταυλισμούς της Σούδας και της ΒΙΑΛ.

Ενδεικτικό της αγριότητας των επεισοδίων είναι ότι έξι άτομα μεταφέρθηκαν τραυματισμένα στο Νοσοκομείο Χίου ενώ από την Αστυνομία, που επιχείρησε με όλες της τις δυνάμεις, πραγματοποιήθηκαν 12 τουλάχιστον προσαγωγές.

Όλα ξεκίνησαν όταν, στις 8 το βράδυ της Πέμπτης, ξέσπασαν επεισόδια στη ΒΙΑΛ μεταξύ νεαρών Αφγανών και Σύρων.

Η είδηση μεταδόθηκε γρήγορα και έφθασε στην πόλη της Χίου όπου άρχισε η εκδήλωση μεμονωμένων επεισοδίων μεταξύ νεαρών προσφύγων και μεταναστών στην περιοχή της πλατείας της πόλης, κατά τη διάρκεια των οποίων Σύρος πρόσφυγας τραυματίστηκε με μαχαίρι.

Αργότερα ακόμα ένας νεαρός Σύρος δέχθηκε επίθεση κοντά στο νοσοκομείο, ενώ χτυπήθηκε με μαχαίρι στην πλάτη.

Το βράδυ ομάδα αραβόφωνων από τον καταυλισμό της Σούδας θέλησε με το λεωφορείο που μισθώνει η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες και συνδέει τους δυο καταυλισμούς, να μετακινηθούν στη ΒΙΑΛ, προκειμένου να ενισχύσουν τους συμπατριώτες τους.

Η αστυνομία αντιλήφθηκε την πρόθεσή τους και διέκοψε το δρομολόγιο. Όμως ομάδα 150 περίπου ατόμων, κινήθηκε με τα πόδια προς τη ΒΙΑΛ.

Στην κεντρική πλατεία της πόλης αστυνομικές δυνάμεις τούς σταμάτησαν τη ίδια ώρα που μπλόκα στήθηκαν σε όλες τις εξόδους της Χίου.

Κατά τα γεγονότα μέσα στον καταυλισμό της ΒΙΑΛ υπήρξαν τέσσερις τουλάχιστον τραυματίες που μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο ενώ, υπό τον φόβο της επέκτασης των επεισοδίων, οικογένειες, κυρίως Σύρων προσφύγων εγκατέλειψαν τον καταυλισμό της ΒΙΑΛ και διανυκτέρευσαν στα γύρω χωράφια.

Περίπου τα μεσάνυχτα η τάξη αποκαταστήθηκε, ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις συνεχίζουν να παραμένουν στους καταυλισμούς, αλλά και στο κέντρο της πόλης, ενώ οι έξοδοί της φρουρούνται.

Απόπειρες αυτοκτονίας

Στο μεταξύ, όπως μεταδίδει ο Σταθμός Αιγαίου της ΕΡΤ χθες Πέμπτη το απόγευμα πρόσφυγας επιχείρησε να αυτοπυρποληθεί, αλλά χάρη στην έγκαιρη επέμβαση άλλων προσφύγων αποφεύχθηκε το μοιραίο.

Ο νεαρός Σύρος θέλησε να αυτοκτονήσει, σύμφωνα με πληροφορίες, όταν έμαθε για το θάνατο στενού συγγενικού του προσώπου κατά τη διάρκεια βομβαρδισμού στη Συρία.

Σύμφωνα πάντα με το σταθμό Αιγαίου της ΕΡΤ την περασμένη Τετάρτη το απόγευμα άλλος πρόσφυγας σκαρφάλωσε στα τείχη του κάστρου και απειλούσε πως θα πηδήξει στο κενό, όταν έμαθε πως απορρίφθηκε το αίτημα ασύλου του από την πρωτοβάθμια επιτροπή.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Φορτηγό παρέσυρε γυναίκα στη λεωφόρο Θηβών

Peristeri News

Έκτακτο δελτίο καιρού με βροχές, καταιγίδες και χαλαζοπτώσεις

Peristeri News

Ο δράστης ήρθε στην Ελλάδα λίγες ώρες πριν μαχαιρώσει την 22χρονη στην Ερμού

Peristeri News

Leave a Comment