PeristeriNews.gr
Διεθνή

Βενεζουέλα: Με αίμα βάφτηκαν οι εκλογές


Τουλάχιστον δέκα άνθρωποι σκοτώθηκαν μόνο το τελευταίο 48ωρο στη Βενεζουέλα, σύμφωνα με το BBC, όπου διεξήχθησαν την Κυριακή εκλογές με σκοπό να δοθεί στον πρόεδρο Νίκολας Μαδούρο η δικαιοδοσία αλλαγής του Συντάγματος.

Ενώ οι υποστηρικτές της κυβέρνησης έσπευδαν να ψηφίσουν την αλλαγή, οι οπαδοί της αντιπολίτευσης γέμιζαν τους δρόμους των πόλεων δηλώνοντας την αντίθεσή τους στην διαδικασία των εκλογών, για την οποία εκφράζονται διεθνώς φόβοι πως είναι «στημένη».

Ο στρατός διέλυσε τους διαδηλωτές που επιτέθηκαν σε εκλογικά τμήματα και έστησαν οδοφράγματα, προσπαθώντας να ακυρώσουν την διαδικασία εκλογής Συντακτικής Συνέλευσης.

Σύμφωνα με τις επίσημες ανακοινώσεις των εισαγγελέων, εννέα άνθρωποι έχασαν την ζωή τους την νύχτα, έως το πρωί της Κυριακής, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό των νεκρών το τελευταίο τετράμηνο σε τουλάχιστον 120.

Μεταξύ των νεκρών ένας 39χρονος υποψήφιος, που δολοφονήθηκε όταν του επιτέθηκαν μέσα στο σπίτι του, ένας 13χρονος και ένας 17χρονος στην πόλη Ταχίρα και ένας 30χρονος, ηγέτης της νεολαίας κόμματος της αντιπολίτευσης.

Επτά αστυνομικοί τραυματίστηκαν όταν εξερράγη εκρηκτικός μηχανισμός κατά τη διάρκεια συμπλοκών που είχαν ξεσπάσει με αντικυβερνητικούς διαδηλωτές στο Καράκας, μετέδωσε το Γαλλικό Πρακτορείο.

Η έκρηξη σημειώθηκε σε μια λεωφόρο της συνοικίας Αλταμίρα, όπου δεκάδες οπαδοί της αντιπολίτευσης διαδήλωναν κατά της διαδικασίας εκλογής της Συντακτικής Συνέλευσης.

Ανάλογες εικόνες βίας και στη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της χώρας, το Μαρακαΐμπο, αλλά και το Πουέρτο Ορντάζ, στα ανατολικά.

Στο 41,5% η συμμετοχή στις εκλογές

Στο 41,5% μετρήθηκε το ποσοστό συμμετοχής στις αμφιλεγόμενες εκλογές της Βενεζουέλας για η Συντακτική Συνέλευση, σύμφωνα με την εκλογική επιτροπή.

Στις κάλπες προσήλθαν λίγοι περισσότεροι από 8 εκατομμύρια άνθρωποι.

Τα κόμματα της αντιπολίτευσης δεν αναγνώρισαν την εκλογική διαδικασία και κάλεσαν τους ψηφοφόρους τους να μην ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα, κάλεσμα που εισακούσθηκε.

Η Συντακτική Συνέλευση θα διαθέτει υπερεξουσίες και στόχος του προέδρου Νικολάς Μαδούρο είναι μέσω αυτού του σώματος να προχωρήσει σε αλλαγή του Συντάγματος.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Ο Πούτιν απειλεί με πυρηνικό πόλεμο αν το ΝΑΤΟ στείλει στρατό στην Ουκρανία

Peristeri News

Γαλλία: Κατοχυρώνει συνταγματικά το δικαίωμα στην άμβλωση

Peristeri News

Στο νοσοκομείο ο πάπας Φραγκίσκος

Peristeri News

Leave a Comment