PeristeriNews.gr
Καιρός

Βελτιωμένος ο καιρός


Βελτιωμένος θα είναι σήμερα ο καιρός, με λίγες νεφώσεις κατά τόπους αυξημένες στα δυτικά και βόρεια και παροδικές ασθενείς χιονοπτώσεις στα βόρεια κυρίως ορεινά. Οι άνεμοι στο Ιόνιο θα πνέουν νοτιοανατολικοί βαθμιαία μέχρι 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση στα ανατολικά. Παγετός θα επικρατήσει στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά, ενώ στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη θα είναι κατά τόπους ολικός.

Ειδικότερα, στην Αττική προβλέπονται αραιές νεφώσεις κατά περιόδους. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί 3 με 4 μποφόρ που από το μεσημέρι βαθμιαία θα στραφούν σε νοτιοανατολικούς με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 5 έως 12 βαθμούς κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη ο καιρός θα είναι αρχικά γενικά αίθριος, ενώ βαθμιαία θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ και βαθμιαία μεταβλητοί ασθενείς. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -2 (μείον 2) έως 6 βαθμούς κελσίου.

Αναλυτική πρόγνωση:

Μακεδονία, Θράκη

Καιρός: Λίγες νεφώσεις κατά τόπους αυξημένες με πιθανότητα τοπικών βροχών η χιονόνερου και ασθενείς χιονοπτώσεις στα ορεινά κυρίως της ανατολικής Μακεδονίας και της Θράκης.
Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ και από το μεσημέρι μεταβλητοί ασθενείς.
Θερμοκρασία: Από -6 (μείον 6) έως 7 βαθμούς κελσίου.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος

Καιρός: Νεφώσεις κατά τόπους αυξημένες στα βόρεια, όπου από το βράδυ θα σημειωθούν τοπικές βροχές και ασθενείς χιονοπτώσεις στα ορεινά.
Άνεμοι: Αρχικά μεταβλητοί ασθενείς. Από το μεσημέρι νοτιοανατολικοί 4 με 5 που βαθμιαία θα ενισχυθούν και θα φτάσουν στο Ιόνιο τοπικά τα 6 με 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 5 έως 15 και στην Ήπειρο από -5 (μείον 5) έως 4 βαθμούς κελσίου.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος

Καιρός: Αραιές νεφώσεις κατά τόπους πυκνές.
Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 που βαθμιαία από το απόγευμα θα στραφούν σε νοτιοανατολικούς μέχρι 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 4 έως 14 βαθμούς κελσίου. Στα βόρεια 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Κυκλάδες, Κρήτη

Καιρός: Αραιές νεφώσεις κατά τόπους πιο πυκνές στην Κρήτη.
Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 που από το απόγευμα βαθμιαία θα στραφούν σε ανατολικούς νοτιοανατολικούς μέχρι 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 08 έως 15 βαθμούς κελσίου.

Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα

Καιρός: Αραιές νεφώσεις κατά τόπους πυκνότερες στα βόρεια.
Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 και στα βόρεια τοπικά 6 μποφόρ. Από το μεσημέρι βαθμιαία θα εξασθενήσουν και από το απόγευμα θα στραφούν στα βόρεια σε ανατολικούς νοτιοανατολικούς μέχρι 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 09 έως 16 βαθμούς κελσίου. Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου 4 με 6 βαθμούς χαμηλότερη.

 

Πρόγνωση για αύριο Παρασκευή 02 Μαρτίου 2018

Καιρός: Νεφώσεις τοπικά αυξημένες στα δυτικά και τα βόρεια με σποραδικές βροχές και παροδικές χιονοπτώσεις κυρίως στα βόρεια ορεινά. Βαθμιαία οι βροχές θα ενταθούν και θα επεκταθούν και στην υπόλοιπη χώρα ενώ στα δυτικά, τα βόρεια και τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου θα εκδηλωθούν και σποραδικές καταιγίδες. Ευνοείται η μεταφορά σκόνης στα νότια.

Άνεμοι: Νότιοι νοτιοανατολικοί 4 με 5 και στα πελάγη 6 πρόσκαιρα τοπικά 7 μποφόρ. Από το απόγευμα σταδιακά στα δυτικά, τα κεντρικά και τα βόρεια δυτικοί νοτιοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Σε άνοδο. Παγετός κατά τόπους τις πρωινές ώρες στα βόρεια ηπειρωτικά.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Κυρίως ηλιοφάνεια

Peristeri News

Γενικά αίθριος καιρός με πρόσκαιρες νεφώσεις

Peristeri News

Σχεδόν αίθριος καιρός

Peristeri News

Leave a Comment