PeristeriNews.gr
Διεθνή

Βγήκαν μαχαίρια στο debate των Ρεπουμπλικανών (v)


Οι δύο βασικοί υποψήφιοι για το χρίσμα του ρεπουμπλικανικού κόμματος έβγαλαν τα… μαχαίρια χθες το βράδυ στη Φλόριντα.

Τα βέλη τους ο ένας στον άλλο έστρεψαν οι υποψήφιοι των Ρεπουμπλικάνων για το προεδρικό χρίσμα, Μιτ Ρόμνεϊ και Νιουτ Γκίνγκριτς σε debate στη Φλόριντα, όπου διεξάγονται οι επόμενες προκριματικές εκλογές στις 31 Ιανουαρίου.

Οι δύο υποψήφιοι «συγκρούστηκαν» νωρίς, όταν ο Μιτ Ρόμνεϊ αποκάλεσε τον Νιουτ Γκίνγκριτς «γυρολόγο επιρροής», λέγοντας ότι παραιτήθηκε από το Κογκρέσο «ατιμασμένος».

Ο Γκίνγκριτς τόνισε ότι δεν έχει κάνει ποτέ lobbying και πέρασε στην αντεπίθεση, τονίζοντας ότι οι πλούσιοι επιχειρηματίες «δεν μπορούν να πουν την αλήθεια».

Ο πολυεκατομμυριούχος πρώην κυβερνήτης της Μασαχουσέτης -που δεν είναι πλέον το μοναδικό φαβορί- δήλωσε ότι αποφάσισε να περάσει στην αντεπίθεση μετά το θέμα που ανέκυψε με τη φορολογική του δήλωση.

«Έμαθα κάτι από τον τελευταίο αγώνα στη Νότια Καρολίνα και αυτό ήταν ότι δεχόμουν επιθέσεις από όλες τις πλευρές. Και δεν πρόκειται να κάτσω πίσω και να βλέπω να μου επιτίθενται κάθε μέρα χωρίς να απαντάω» είπε ο Ρόμνεϊ.

Η έκβαση των προκριματικών της 31ης Ιανουαρίου στη Φλόριντα έχει πολύ μεγάλο ενδιαφέρον, δεδομένου ότι αποτελεί πολιτεία-κλειδί στις προεδρικές εκλογές και διαθέτει μεγάλο και ανομοιογενές εκλογικό σώμα.

Σε δύο δημοσκοπήσεις που είδαν το φως της δημοσιότητας τη Δευτέρα, το προβάδισμα του Νιουτ Γκίνγκριτς στη Φλόριντα έφτασε μέχρι και το 9%.

Κορυφώνεται η αντιπαράθεση

Όσο περνούν οι μέρες, κορυφώνεται η αντιπαράθεση στους κόλπους του Ρεπουμπλικανικού κόμματος, εν όψει της κρίσιμης ψηφοφορίας στη Νότια Καρολίνα, το Σάββατο, που πιθανότατα θα κρίνει ποιος θα λάβει το χρίσμα και θα αναμετρηθεί με τον Μπαράκ Ομπάμα στις προεδρικές εκλογές του Νοεμβρίου.

Οι υποψήφιοι έχουν επιδοθεί σε σειρά καταγγελιών εναντίον αλλήλων, ενώ ο Νιουτ Γκίνγκριτς εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση εναντίον του δημοσιογράφου Τζον Κινγκ, ο οποίος συντόνιζε το τηλεοπτικό debate του CNN.

Το δίωρο debate, με τη συμμετοχή των Μιτ Ρόμνεϊ, Νιουτ Γκίνγκριτς, Ρον Πολ και Ρικ Σαντόρουμ, πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Πέμπτης, στο τέλος μιας από τις πιο πολυτάραχες ημέρες της εκστρατείας, που χαρακτηρίστηκε πρώτον από την απόφαση του Ρικ Πέρι να αποσυρθεί από την κούρσα και, δεύτερον, από την επανακαταμέτρηση των ψήφων στην Αϊόβα, που ανέδειξε νικητή τον Ρ. Σαντόρουμ. Η πρώτη καταμέτρηση είχε δώσει τη νίκη στον Ρόμνεϊ με διαφορά οκτώ ψήφων.

Η ένταση έχει αυξηθεί, καθώς δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι η κούρσα περιορίζεται πλέον ανάμεσα στον Μιτ Ρόμνεϊ, που έχει το προβάδισμα, και τον Γκίνγκριτς, ο οποίος προσβλήθηκε από μια ερώτηση για έναν προηγούμενο γάμο του, που του απηύθυνε ο δημοσιογράφος του CNN.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Η Σουηδία και επίσημα 32ο μέλος του ΝΑΤΟ

Peristeri News

Ένταση στις Βρυξέλλες με αγρότες να σπάνε κιγκλιδώματα της αστυνομίας

Peristeri News

Ισραήλ: Χιλιάδες διαδηλωτές κατά του Νετανιάχου

Peristeri News

Leave a Comment