PeristeriNews.gr
Συνταγές

Βασιλόπιτα


Το πρωτοχρονιάτικο δείπνο δεν μπορεί να κλείσει χωρίς την καθιερωμένη Βασιλόπιτα, το γλυκό που όλοι περιμένουμε να μας φέρει το τυχερό φλουρί.

Υλικά

1 φλυτζ. τσ. βούτυρο
4 φλυτζ. τσ. αλεύρι
1,5 φλυτζ. τσ. ζάχαρη
4 αβγά
1 φλυτζ. τσ. πορτοκάλι χυμό
1 φλυτζ. τσ. γιαούρτι
1 φλυτζ. τσ. αμύγδαλο, τριμμένο
1 κουτ. σούπ. ξύσμα λεμόνι
1 κουτ. σούπ. ξύσμα πορτοκάλι
2 κουτ. γλ. μπέικιν πάουντερ
2 κουτ. σούπ. κονιάκ
Ζάχαρη άχνη για το πασπάλισμα

Εκτέλεση

– Κοσκινίζουμε το αλεύρι και το αναμειγνύουμε με τους τριμμένους ξηρούς καρπούς, τα ξύσματα, το μπέικιν πάουντερ.

– Στο μίξερ χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη, αυξάνοντας σταδιακά την ταχύτητα μέχρι να αφρατέψουν, περίπου 5 λεπτά.

– Προσθέτουμε τα αυγά, ένα-ένα διαδοχικά, περιμένοντας να ομογενοποιηθεί το καθένα προτού προσθέσουμε το επόμενο.

– Προσθέτουμε τον χυμό πορτοκαλιού, το κονιάκ και το γιαούρτι και στη συνέχεια προσθέτουμε σιγά σιγά το κοσκινισμένο μείγμα του αλευριού, αφού έχουμε χαμηλώσει την ταχύτητα του μίξερ.

– Τοποθετούμε το μείγμα σε προετοιμασμένη φόρμα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 150 ⁰C μέχρι να ψηθεί εσωτερικά το κέικ, περίπου 1 ώρα.

– Αφήνουμε το κέικ να κρυώσει ελαφρώς και έπειτα το βγάζουμε από τη φόρμα, τοποθετώντας το κατά προτίμηση πάνω σε σχάρα, μέχρι να κρυώσει εντελώς.

– Τέλος το πασπαλίζουμε με τη ζάχαρη άχνη.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Πώς να φτιάξετε Paloma

Peristeri News

Μπακαλιάρος στο φούρνο

Peristeri News

Σπετσοφάι με χωριάτικο λουκάνικο

Peristeri News

Leave a Comment