PeristeriNews.gr
Κοινωνία

Βαρύ κατηγορητήριο για τους συλληφθέντες της «Επαναστατικής Αυτοάμυνας»


Ποινική δίωξη για τρία κακουργήματα και πέντε πλημμελήματα ασκήθηκε από την Εισαγγελία Πλημμελειοδικών της Αθήνας σε βάρος των δύο συλληφθέντων για την τρομοκρατική οργάνωση «Επαναστατική Αυτοάμυνα».

Συγκεκριμένα σε βάρος των δύο συλληφθέντων και δύο ακόμα ατόμων που αναζητούνται απαγγέλθηκαν οι κατηγορίες των:

  • τρομοκρατικών πράξεων από κοινού και κατ’ εξακολούθηση
  • της τρομοκρατικής  οργάνωσης με την επιβαρυντική περίσταση της κατοχής εκρηκτικών υλών
  • της διακεκριμένης περίπτωση όπλων
  • της κατασκευής και κατοχής εκρηκτικών υλων
  • της παράνομης οπλοφορίας
  • της παράνομης οπλοχρησίας
  • της παράνομης οπλοκατοχής
  • και της προμήθειας και κατοχής ναρκωτικών

Παράλληλα εκτελέστηκε το ένταλμα σύλληψης σε βάρος των δύο συλληφθέντων που είχε εκδοθεί σε βάρος τους για τη ληστεία σε ΟΠΑΠ Play στον Χολαργό στις 21 Οκτωβρίου 2019.

Οι δύο κατηγορούμενοι οδηγήθηκαν στον ανακριτή από τον οποίο πήραν προθεσμία να απολογηθούν την ερχόμενη Τρίτη.

Η επιχείρηση

Στο πλαίσιο της επιχείρησης της Αντιτρομοκρατικής, πραγματοποιήθηκαν τρεις συλλήψεις και 15 προσαγωγές.

Όπως ανακοινώθηκε από την ΕΛΑΣ, έχουν συλληφθεί δύο άνδρες, ηλικίας 41 και 45 ετών, καθώς και μία 39χρονη γυναίκα, έχουν διενεργηθεί 13 κατ’ οίκον έρευνες, έχουν προσαχθεί για εξέταση 15 άτομα και έχει κατασχεθεί σημαντικός αριθμός όπλων και εκρηκτικών.

Σημειώνεται ότι ο 41χρονος είχε συλληφθεί το 2010 από την Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία, κατηγορούμενος για ένταξη και συμμετοχή στην τρομοκρατική οργάνωση «Επαναστατικός Αγώνας», υπόθεση για την οποία καταδικάστηκε σε ποινή κάθειρξης και αποφυλακίστηκε, στις 12-02-2018.

Μέχρι στιγμής στις διενεργηθείσες κατ’ οίκον έρευνες έχουν βρεθεί και κατασχεθεί, μεταξύ άλλων:

Πέντε πολεμικά τυφέκια τύπου καλάσνικοφ, ένα υποπολυβόλο, δύο  τεμάχια ζελατινοδυναμίτιδα, δύο πυροβόλα πιστόλια, τέσσερις χειροβομβίδες δακρυγόνου CS, 17 πυροκροτητές, τρεις χειροβομβίδες, κ.ά.

Κατηγορείται και τρίτος άνδρας, ηλικίας 46 ετών, σε βάρος του οποίου έχει εκδοθεί ένταλμα σύλληψης, ενώ η 39χρονη κατηγορείται για παράβαση του Ν. περί όπλων. Ο 46χρονος φέρεται πως συμμετείχε στην ληστεία που έλαβε χώρα σε κατάστημα ΟΠΑΠ, στον Χολαργό, κατά την οποία τραυματίστηκε.

Ταυτοποιήθηκε Καλάσνικοφ που χρησιμοποιήθηκε σε τρομοκρατικές επιθέσεις

Σύμφωνα με την αστυνομία, ένα Καλάσνικοφ έχει ταυτοποιηθεί με εκείνο που χρησιμοποιήθηκε στις παρακάτω τρομοκρατικές ενέργειες, την ευθύνη για τις οποίες έχει αναλάβει η «Οργάνωση Επαναστατικής Αυτοάμυνας»:

-Ρίψη πυροβολισμών, την 25-05-2014 (ημέρα διεξαγωγής των Ευρωεκλογών), εναντίον των κεντρικών Γραφείων του ΠΑ.ΣΟ.Κ. στην Αθήνα

-Ρίψη πυροβολισμών, την 31-07-2016, εναντίον της Πρεσβείας του Μεξικό στην Αθήνα

-Ρίψη πυροβολισμών, την 10-01-2017, εναντίον Διμοιρίας της Υποδιεύθυνσης Αποκατάστασης Τάξης (ΜΑΤ), που είχε διατεθεί στη φύλαξη των Κεντρικών Γραφείων του ΠΑ.ΣΟ.Κ. στην Αθήνα, κατά την οποία επήλθε τραυματισμός αστυνομικού.

-Ρίψη πυροβολισμών, την 06-11-2017, εναντίον Διμοιρίας της Υποδιεύθυνσης Αποκατάστασης Τάξης (ΜΑΤ), που είχε διατεθεί στη φύλαξη των Κεντρικών Γραφείων του ΠΑ.ΣΟ.Κ. στην Αθήνα.

Σημειώνεται ότι η ίδια οργάνωση είχε αναλάβει την ευθύνη και για την ρίψη χειροβομβίδας, την 10-11-2016, εναντίον της Πρεσβείας της Γαλλίας στην Αθήνα, επίθεση κατά την οποία επίσης είχε επέλθει τραυματισμός αστυνομικού.

Επίσης δεύτερο Καλάσνικοφ ταυτοποιήθηκε με εκείνο που χρησιμοποιήθηκε στη ληστεία της 21-10-2019, σε κατάστημα ψυχαγωγικών – τεχνικών παιγνίων στον Χολαργό.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Για απόπειρα ανθρωποκτονίας με δόλο κατηγορείται ο άνδρας της επίθεσης με μαχαίρι στην Ερμού

Peristeri News

Συνελήφθη γιατρός που χορηγούσε ψευδείς ιατρικές βεβαιώσεις σε αλλοδαπούς

Peristeri News

Φωτιά σε δύο σταθμευμένα αυτοκίνητα στην πλατεία Βικτωρίας

Peristeri News

Leave a Comment