PeristeriNews.gr
Διεθνή

Βαρυχειμωνιά στην Ευρώπη


Το χιόνι και οι θερμοκρασίες υπό το μηδέν σε περιοχές της Ευρώπης έχουν στοιχίσει τη ζωή σε τουλάχιστον οκτώ ανθρώπους και συνεχίζουν δημιουργούν προβλήματα στις αεροπορικές, οδικές και σιδηροδρομικές μετακινήσεις.

Το χιόνι και οι θερμοκρασίες υπό το μηδέν σε περιοχές της Ευρώπης έχουν στοιχίσει τη ζωή σε τουλάχιστον οκτώ ανθρώπους και συνεχίζουν δημιουργούν προβλήματα στις αεροπορικές, οδικές και σιδηροδρομικές μετακινήσεις.

Η διεύθυνση πολιτικής αεροπορίας της Γαλλίας ζήτησε απ΄όλες τις αεροπορικές εταιρείες να ακυρώσουν σήμερα το 25% των καθορισμένων πτήσεών τους από το παρισινό αεροδρόμιο του Ρουασί και το 10% των πτήσεων από το Ορλί λόγω των πυκνών χιονοπτώσεων που αναμένονται για σήμερα Πέμπτη.

Και τα αεροδρόμια του Γκάτγουικ (νότιο Λονδίνο) και του Εδιμβούργου στη Σκοτία έκλεισαν μέχρι σήμερα το μεσημέρι ενώ σε όλα τα υπόλοιπα βρετανικά αεροδρόμια οι πτήσεις αναβάλλονται ή καθυστερούν.

Μεγάλες καθυστερήσεις είχαν τα τρένα Eurostar πολλά δρομολόγια των οποίων ακυρώθηκαν μέχρι σήμερα το μεσημέρι.

Στη Βρετανία θα παραμείνουν επ’ αόριστον κλειστά τουλάχιστον 1.500 σχολεία, ενώ σύμφωνα με μελέτη οι μισοί και πλέον εργαζόμενοι φτάνουν στις επιχειρήσεις όπου δουλεύουν με σημαντική καθυστέρηση έως και 2-3 ωρών λόγω της διακοπής πολλών συγκοινωνιακών μέσων.

Το διεθνές αεροδρόμιο της Γενεύης έκλεισε εξαιτίας του χιονιού που πέφτει αδιάκοπα.

Μετ’ εμποδίων διεξάγεται η σιδηροδρομική κίνηση στη Ρουμανία, ενώ το αεροδρόμιο Ρούζινιε της Πράγας, το πλέον πολυσύχναστο της κεντρικής Ευρώπης, έκλεισε για έξι ώρες στη διάρκεια της νύχτας.

Στο μεταξύ, οκτώ άνθρωποι έχουν πεθάνει από το ψύχος στην Πολωνία από τη Δευτέρα, ανακοίνωσε η αστυνομία στη Βαρσοβία. Τα θύματα ήταν άνδρες ηλικίας από 33 ως 72 ετών. Το Σαββατοκύριακο έπεσαν τα πρώτα χιόνια στην Πολωνία.

Στη νότια Αγγλία, 400 φορτηγά έχουν αποκλειστεί σε αυτοκινητόδρομο εξαιτίας του πάγου ενώ εκατοντάδες σχολεία παρέμειναν κλειστά. Το σιδηροδρομικό δίκτυο αντιμετωπίζει επίσης προβλήματα. Χιλιάδες άνθρωποι που μεταβαίνουν καθημερινά με τρένο στο Λονδίνο για να εργασθούν, δεν κατάφεραν σήμερα να μετακινηθούν.

Στη Γερμανία, έγινε εκχιονισμός στους διαδρόμους των περισσοτέρων αεροδρομίων της με αποτέλεσμα να μπορούν να λειτουργήσουν. Όμως οι ισχυροί άνεμοι ανάγκασαν τους υπεύθυνους να κλείνουν κατά διαστήματα έναν από τους τρεις διαδρόμους του αεροδρομίου της Φρανκφούρτης. Τουλάχιστον 22 αφίξεις και 17 αναχωρήσεις από το αεροδρόμιο ματαιώθηκαν εξαιτίας των αναστατώσεων που προκάλεσε η κακοκαιρία αλλού.

Στο Βερολίνο, η θερμοκρασία στη διάρκεια της νύκτας έπεσε στους 10 βαθμούς υπό το μηδέν.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Στο νοσοκομείο ο πάπας Φραγκίσκος

Peristeri News

Η κηδεία του Αλεξέι Ναβάλνι θα πραγματοποιηθεί την 1η Μαρτίου στη Μόσχα

Peristeri News

Η Σουηδία και επίσημα 32ο μέλος του ΝΑΤΟ

Peristeri News

Leave a Comment