PeristeriNews.gr
Διεθνή

Βίαιες συμπλοκές μεταξύ κληρικών στο ναό της Γεννήσεως


Βίαιες συμπλοκές ξέσπασαν στο ναό της Γεννήσεως στη Βηθλεέμ, ανάμεσα σε Ορθόδοξους και Αρμένιους κληρικούς, με αφορμή το λεγόμενο «σάρωμα», το ετήσιο δηλαδή καθάρισμα του χώρου.Βίαιες συμπλοκές ξέσπασαν στο ναό της Γεννήσεως στη Βηθλεέμ, ανάμεσα σε Ορθόδοξους και Αρμένιους κληρικούς, με αφορμή το λεγόμενο «σάρωμα», το ετήσιο δηλαδή καθάρισμα του χώρου.

Όπως ανακοινώθηκε από το Πατριαρχείο Ιεροσολύμων, τα επεισόδια ξεκίνησαν όταν οι αγιοταφίτες μοναχοί άρχισαν μαζί με Φραγκισκανούς και Αρμενίους το σάρωμα στη Βηθλεέμ. Κάθε χρόνο λίγο πριν τα Χριστούγεννα, η Βασιλική της Γεννήσεως, καθαρίζεται από όλα τα δόγματα. Οι Ορθόδοξοι τοποθέτησαν τη σκάλα και άρχισαν την διαδικασία, ωστόσο οι Αρμένιοι αρνήθηκαν να αποχωρίσουν από το παρεκκλήσι όπως ορίζεται από την συμφωνία.

Αμέσως ζητήθηκε προστασία από την αστυνομία που ήταν στο χώρο, με την κίνηση αυτή οι Αρμένιοι ξεσηκώθηκαν και επιτέθηκαν στους Ορθόδοξους κληρικούς. Κατά τις συμπλοκές τραυματίστηκαν πέντε μοναχοί. Οι σκηνές με τα πρωτοφανή επεισόδια έκαναν το γύρω του κόσμου.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Ο Πούτιν απειλεί με πυρηνικό πόλεμο αν το ΝΑΤΟ στείλει στρατό στην Ουκρανία

Peristeri News

Γαλλία: Κατοχυρώνει συνταγματικά το δικαίωμα στην άμβλωση

Peristeri News

Στο νοσοκομείο ο πάπας Φραγκίσκος

Peristeri News

Leave a Comment