PeristeriNews.gr
Διεθνή

Βίαια επεισόδια στην Αίγυπτο


Έξι άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και 190 τραυματίστηκαν, κατά τη διάρκεια βίαιων επεισοδίων σε όλη την Αίγυπτο, την Παρασκευή.

Έξι άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και 190 τραυματίστηκαν, κατά τη διάρκεια βίαιων επεισοδίων σε όλη την Αίγυπτο, την Παρασκευή, όπου χιλιάδες υποστηρικτές του ανατραπέντος προέδρου, Μοχάμεντ Μόρσι, βγήκαν εκ νέου στους δρόμους για να διαμαρτυρηθούν κατά της υποστηριζόμενης από το στρατό, μεταβατικής κυβέρνησης. Πέντε άτομα, μεταξύ των οποίων, δύο αστυνομικοί, έχασαν τη ζωή τους στο Κάιρο, ενώ ένας πολίτης σκοτώθηκε στην παράκτια πόλη του Πορτ Σάιντ, ανέφερε το αιγυπτιακό υπουργείο Υγείας.

Οι διαδηλώσεις της Παρασκευής που ήταν οι μεγαλύτερες των τελευταίων ημερών, χαρακτηρίστηκαν από την «αλλαγή τακτικής» των οπαδών του Μοχάμεντ Μόρσι. Αντί για ένα ή δύο μεγάλα κέντρα διαμαρτυρίας, όπως συνέβαινε κατά τους τελευταίους μήνες, οι ισλαμιστές διαδηλωτές, πραγματοποίησαν διάσπαρτες εκδηλώσεις διαμαρτυρίας, μικρής κλίμακας, μερικών εκατοντάδων ατόμων, αλλά σε όλη τη χώρα.

Η νέα τακτική έρχεται καθώς η κυβέρνηση συνέχισε τις συλλήψεις μελών της Μουσουλμανικής Αδελφότητας, μεσαίου ή ανώτερου επιπέδου στη στελέχωση του ισλαμικού κινήματος. Ο Μοχάμεντ Μόρσι ανατράπηκε στις 3 Ιουλίου από το στρατό, ο οποίος τοποθέτησε μια μεταβατική κυβέρνηση στη χώρα.

Οι ισλαμιστές κατηγορούν το στρατό για πραξικόπημα, με στόχο την αποκατάσταση του καθεστώτος του Χόσνι Μουμπάρακ, που εκδιώχθηκε μετά τη λαϊκή εξέγερση του 2011, ενώ οι φιλελεύθερες δυνάμεις που μετέχουν στην προσωρινή κυβέρνηση, καταγγέλλουν τον Μόρσι για αυταρχική και αναποτελεσματική διακυβέρνηση στη χώρα, ειδικά στα θέματα της οικονομίας και της ασφάλειας.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Η Σουηδία και επίσημα 32ο μέλος του ΝΑΤΟ

Peristeri News

Ένταση στις Βρυξέλλες με αγρότες να σπάνε κιγκλιδώματα της αστυνομίας

Peristeri News

Ισραήλ: Χιλιάδες διαδηλωτές κατά του Νετανιάχου

Peristeri News

Leave a Comment