PeristeriNews.gr
Κοινωνία

Βάσεις 2011


Για πτώση των βάσεων μίλησε ο Πανάρετος

Έμμεση εκτίμηση για καθοδική πορεία των βαθµολογιών φέτος έκανε χθες ο υφυπουργός Παιδείας Ι. Πανάρετος.

Ο κ. Πανάρετος ανέφερε ότι οι υποψήφιοι και οι γονείς δεν πρέπει να προβληµατίζονται και να συγκρίνουν τις επιδόσεις των µαθητών µε εκείνες της περυσινής χρονιάς.

«Σηµασία έχει να δούµε τη σχετική κατάταξη. Πέρυσι κάποιος µε 19 µπορεί να µπήκε σε κάποια σχολή και άλλος µε 18 να µην µπήκε, ενώ φέτος να συµβεί αυτό µε 16 και 15. Δεν αποτελεί ένδειξη διαφοράς ποιότητας της εκπαίδευσης που πήραν τα παιδιά ούτε αρνητικό στοιχείο για την απόδοση των µαθητών», είπε.

Σηµειώνεται ότι η ανακοίνωση των βαθµολογιών αναµένεται µέχρι τα τέλη του µήνα προκειµένου τον Ιούλιο να κατατεθούν τα Μηχανογραφικά Δελτία, τα οποία φέτος θα συµπληρωθούν πρώτη φορά µε ηλεκτρονικό τρόπο.

ΚΑΙ ΛΑΘΟΣ ΣΤΑ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΑ… Λάθος ερώτηµα στις επαναληπτικές Πανελλαδικές Εξετάσεις στα Μαθηµατικά των εσπερινών λυκείων του περασµένου Σαββάτου εντόπισε η Ελληνική Μαθηµατική Εταιρεία.

Στις εξετάσεις αυτές έλαβαν µέρος µόλις 28 υποψήφιοι που δεν είχαν εξεταστεί, όπως όµως λέει ο γραµµατέας της Μαθηµατικής Εταιρείας (ΕΜΕ) Γιάννης Τυρλής το λάθος παραµένει λάθος και η Κεντρική Επιτροπή Εξετάσεων οφείλει τώρα να αποφασίσει απαλοιφή της ερώτησης Β5 (της λανθασµένης) και ανακατανοµή των 5 µονάδων αυτής στα λοιπά 4 ερωτήµατα. Σύµφωνα µε την ΕΜΕ, αυτό δεν ήταν το µόνο πρόβληµα στις επαναληπτικές εξετάσεις.

Και στα Μαθηµατικά των ηµερήσιων λυκείων, το ερώτηµα Δ3 ήταν «κακώς διατυπωµένο και µε έλλειψη στα δεδοµένα». Η Εταιρεία προτείνει απαλοιφή της ασαφούς ερώτησης και ανακατανοµή των µονάδων στις λοιπές.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Τέμπη: Φοιτητές ξανάγραψαν τα ονόματα των 57 θυμάτων μπροστά στον Άγνωστο Στρατιώτη

Peristeri News

Έγιναν δύο συλλήψεις μετά τον εμπρησμό στα Εξάρχεια

Peristeri News

Κακοκαιρία: Οι περιοχές που κινδυνεύουν με πλημμύρες σήμερα κι αύριο

Peristeri News

Leave a Comment