PeristeriNews.gr
Πολιτική

Α. Σαμαράς: Η κυβέρνηση επισπεύδει την κοινωνική έκρηξη


Επίθεση εφ’ όλης της ύλης άσκησε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Αντώνης Σαμαράς, από το βήμα της Βουλής.

Επίθεση εφ’ όλης της ύλης άσκησε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Αντώνης Σαμαράς, από το βήμα της Βουλής, στην κυβέρνηση με αφορμή τις αγροτικές κινητοποιήσεις.

Σε παρέμβασή του, στο πλαίσιο επερώτησης για τα αγροτικά ο πρόεδρος της Ν.Δ. ανέφερε ότι “ζούμε ημέρες αναβρασμού του αγροτικού κόσμου”, τον οποίο έχει πυροδοτήσει η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ.

“Από τη μία ως κυβέρνηση κάνετε τα ακριβώς αντίθετα από εκείνα που υποσχεθήκατε, όλα τα προηγούμενα χρόνια, όταν ήσασταν στην αντιπολίτευση. Κι από την άλλη, μπροστά στην οργή του αγροτικού κόσμου για τη διάψευση των δικών σας υποσχέσεων, έρχεστε σήμερα και καταφεύγετε σε πρωτοφανείς μεθόδους τρομοκράτησης και καταστολής”, πρόσθεσε.

Σχετικά με την απόφαση της ΕΛΑΣ για την απαγόρευση των συγκεντρώσεων στις Σέρρες, ανέφερε: “Φτάσατε στο σημείο να απαγορεύετε τη συνάθροιση! Και να συλλαμβάνετε ανθρώπους επειδή «συναθροίστηκαν». Το κακό δεν είναι μόνο ότι έτσι μας φέρνετε πίσω σε άλλες εποχές. Το πολύ χειρότερο είναι ότι έτσι επισπεύδετε και διευκολύνετε αυτό που υποτίθεται ότι θέλετε να αποφύγετε: Την κοινωνική έκρηξη”.

Όσον αφορά στις κυβερνητικές δηλώσεις περί συντεχνιών, κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι ξεγέλασε και εμπαίζει “και τους φορτηγατζήδες και τους αυτοκινητιστές και τους φαρμακοποιούς και τους γιατρούς του ΙΚΑ και τους νοσοκομειακούς γιατρούς και τους δημοσίους υπαλλήλους και τους υπαλλήλους των ΔΕΚΟ και τους αγρότες τώρα”.

“Εσείς χωρίσατε την Ελλάδα σε συντεχνίες. Καταγγέλλετε πια όλη την κοινωνία ως «άθροισμα συντεχνιών». Τελικά η πιο επικίνδυνη συντεχνία έχετε γίνει εσείς οι ίδιοι.”, πρόσθεσε.

Ο Αντώνης Σαμαράς επέμεινε στην αντιμνημονιακή γραμμή και τόνισε ότι “όπως απορρίψαμε το Μνημόνιο-Ι, έτσι απορρίπτουμε κι αυτά που προεξοφλούνται πλέον για το, πολύ χειρότερο, Μνημόνιο-ΙΙ”.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Αλ. Χαρίτσης: Η Αριστερά στον τόπο μας δεν είναι εφήμερη μόδα

Peristeri News

Κ. Μητσοτάκης: Η ακρίβεια είναι το νούμερο ένα ζήτημα της κοινωνίας

Peristeri News

Αλ. Τσίπρας: Δεν σκέφτηκα ποτέ να διαπραγματευτώ τη θέση μας στην Ευρώπη

Peristeri News

Leave a Comment