PeristeriNews.gr
Δημοτικά

Α. Παχατουρίδης: «Τα όνειρά μας δεν συγχωνεύονται» (video)


Συνέντευξη Τύπου για τις επικείμενες συγχωνεύσεις – καταργήσεις σχολικών μονάδων στην πόλη

Στο πλαίσιο της απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου Περιστερίου ενάντια στις συγχωνεύσεις ο Δήμαρχος Ανδρέας Παχατουρίδης παραχώρησε συνέντευξη Τύπου στις 10 Μαίου το μεσημέρι στο ΚΥΒΕ για τις επικείμενες συγχωνεύσεις – καταργήσεις σχολικών μονάδων στην πόλη.

Ο κ. Παχατουρίδης, έχοντας δίπλα του τον Αντιδήμαρχο Παιδείας Θεόδωρο Αρβανίτη και εκπροσώπους γονέων, επανέλαβε και πάλι με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο την αντίθεση της Δημοτικής Αρχής στις αποφάσεις του Υπουργείου Παιδείας.

Ο Δήμαρχος θεωρεί ότι ο νέος σχεδιασμός δεν έγινε με εκπαιδευτικά κριτήρια, αλλά με λογιστικά και οικονομικά κριτήρια, που μας θέτει το μνημόνιο μέσω της τρόικα και του ΔΝΤ.

Γι’ αυτό το λόγο, ο κ. Παχατουρίδης αναμένεται πάλι να ζητήσει συνάντηση με τον Περιφερειακό Διευθυντή Εκπαίδευσης κ. Κουμέντο και την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας, προκειμένου να τους δηλώσει την ξεκάθαρη – ομόφωνη θέση του Δημοτικού Συμβουλίου ενάντια στις συγχωνεύσεις.

Επίσης, έδωσε τέλος στις φημολογίες ότι θα κατεδαφιστεί το 3ο Δημοτικό Σχολείο, ενώ κατήγγειλε ότι «εξορίζονται» οι εργαζόμενοι – μαθητές του νυχτερινού σχολείου του Περιστερίου σε άλλο στο Αιγάλεω, και αναρωτήθηκε, αν είναι δυνατόν σε μια εργατούπολη, όπως είναι το Περιστέρι.

Σε άλλο σημείο της ομιλίας του, αναφέρθηκε στη συγκίνησή του όταν διαβάζει τα συνθήματα των μαθητών, μεταξύ άλλων, όπως «τα όνειρά μας δεν συγχωνεύονται», κάτι που τον αντιπροσωπεύει απόλυτα.

Τέλος, ο κ. Παχατουρίδης αναφέρθηκε στο γεγονός ότι δεν έγινε καμία διαβούλευση από το Υπουργείο Παιδείας, αλλά έλαβε υπόψη μόνο το μνημόνιο και τίποτε άλλο.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Συνάντηση του Ανδρέα Παχατουρίδη με τον Εκρέμ Ιμάμογλου στην Κωνσταντινούπολη

Peristeri News

Έφυγε από τη ζωή η Ιωάννα Ζερβάκη – Η ανακοίνωση της ΓΣΕΕ

Peristeri News

Στην Κωνσταντινούπολη ο Ανδρέας Παχατουρίδης – Θα συναντηθεί με τον Ιμάμογλου

Peristeri News

Leave a Comment