PeristeriNews.gr
Δημοτικά

Α. Παχατουρίδης: «Πάνω απ’ όλα την πόλη και τους Περιστεριώτες»! (video)


Ανάλυση της οικονομικής κατάστασης του Δήμου Περιστερίου από την περικοπή των πόρων για τη μισθοδοσία των υπαλλήλων από το κράτος

«Την στάση πληρωμών» του κράτους απέναντι στον Δήμο Περιστερίου κατήγγειλε ο Δήμαρχος Ανδρέας Παχατουρίδης, κατά την ενημερωτική συζήτηση στη συνεδρίαση της 11ης Οκτωβρίου 2011 του Δημοτικού Συμβουλίου με μοναδικό θέμα στην ημερήσια διάταξη τους παρακρατηθέντες πόρους από το κράτος προς την τοπική αυτοδιοίκηση.

Παίρνοντας το λόγο, ο κ. Παχατουρίδης αναφέρθηκε στους οικονομικούς δείκτες που είναι αμείλικτοι και δείχνουν ότι οδηγούν τον Δήμο Περιστερίου σε οικονομική αδυναμία. Τους τελευταίους μήνες σημείωσε ότι το κράτος δεν αποδίδει τα χρήματα (4 εκατ. Ευρώ) για τη μισθοδοσία των δημοτικών υπαλλήλων, κάτω απ’ αυτές τις πρωτόγνωρες συνθήκες κατάφερε να εξασφαλίσει κανονικά την πληρωμή τους.

Όταν την ίδια στιγμή, άλλοι δήμοι της χώρας δεν έχουν προχωρήσει τις πληρωμές μισθοδοσίας ή δίνουν προκαταβολές, ενώ στον Δήμο Περιστερίου πληρώθηκαν και οι προμηθευτές με 1 εκατ. ευρώ. Στο σημείο αυτό, άφησε αιχμές για όσους τον τελευταίο χρόνο «νεκρολογούσαν» σε βάρος της πόλης μας, όπου διαψεύστηκαν από την αντοχή που έδειξε ο δήμος μέχρι σήμερα, πληρώνοντας τους μήνες Σεπτέμβριο και Οκτώβριο.

Μάλιστα, ο Δήμαρχος ευχαρίστησε τις οικονομικές υπηρεσίες για την άψογη λειτουργία τους, ώστε να μπορεί σήμερα ο Δήμος σ’ αυτές τις δύσκολες συνθήκες να έχει πληρώσει τους υπαλλήλους. Όσον αφορά τη συμπεριφορά της Κυβέρνησης προς τον Δήμο Περιστερίου ο κ. Παχατουρίδης τόνισε ότι δεν θα ανεχτεί κανένα εμπάργκο, διότι η παράταξή του είναι ανεξάρτητη από τα κόμματα και παίρνει εντολή από την Περιστεριώτικη κοινωνία.

Όπως πάνε να γονατίσουν την Ελλάδα, έτσι σήμερα προσπαθούν να γονατίσουν την τοπική αυτοδιοίκηση, αλλά όλοι μαζί οι Περιστεριώτες θα αγωνιστούν να αντιμετωπίσουν το εμπάργκο. Ιδιαίτερη εντύπωση προκάλεσε το πολιτικό μήνυμα του Δημάρχου Περιστερίου για τη σημερινή πολιτική κατάσταση στην χώρα μας και για όλους αυτούς που την οδήγησαν σ’ αυτήν τη λαίλαπα των χαρατσιών.

Με κατηγορηματικό τρόπο αποκάλυψε στο σώματα ότι σήμερα δεν διοικούν οι Υπουργοί της Κυβέρνησης, αλλά απλώς είναι αυτοί που υλοποιούν τις εντολές της τρόικας. Μίλησε για τις δυσκολότερες ημέρες που έρχονται στη χώρα μας και το Περιστέρι, που με ενότητα θα αντιμετωπισθεί αυτή η κατάσταση.

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε στο πρόγραμμα της στοχευμένης κοινωνικής αλληλεγγύης, που εφαρμόζει εδώ και ένα χρόνο ο Δήμος Περιστερίου για τις ευπαθείς κοινωνικές ομάδες.

Τέλος, άφησε να εννοηθεί ότι η αποχώρηση από το Δημοτικό Συμβούλιο της παράταξης της Μείζονος Αντιπολίτευσης δεν αποτελεί στάση ευθύνης, όταν γίνεται συζήτηση για τα οικονομικά της αυτοδιοίκησης, αλλά πιστεύει ότι αυτά που ενώνουν όλους στο σώμα είναι περισσότερα, απ’ αυτά που τους χωρίζουν.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Η Κατερίνα Τσερούλα νέα πρόεδρος στο Κέντρο Πρόληψης «Οδοιπορικό»

Peristeri News

Δύο συνεδριάσεις στο Δημοτικό Συμβούλιο Περιστερίου (7η και 8η)

Peristeri News

Συνάντηση του Ανδρέα Παχατουρίδη με τον Εκρέμ Ιμάμογλου στην Κωνσταντινούπολη

Peristeri News

Leave a Comment