PeristeriNews.gr
Δημοτικά

Α. Παχατουρίδης: Ο θάνατος του εμποράκου στο Περιστέρι


Πλήρως αντίθετος με τη δημιουργία mall στην Ακαδημία Πλάτωνος εμφανίστηκε ο Δήμαρχος Περιστερίου και πρόεδρος του Αναπτυξιακού Συνδέσμου Δυτικής Αθήνας, Ανδρέας Παχατουρίδης, σε τηλεοπτική εκπομπή.

Τόνισε χαρακτηριστικά, ότι αν γίνει αυτό το mall, θα είναι η καταστροφή του εμποράκου, δηλαδή της τοπικής αγοράς σε ολόκληρη τη Δυτική Αθήνα.

Επιπλέον, υποστήριξε πως η άδεια δόθηκε από την Κυβέρνηση δίχως να έχει προηγηθεί καμία συνεννόηση με τους Δημάρχους της Δυτικής Αθήνας. Ανέφερε, δε, πως είναι δεκάδες οι ομόφωνες αποφάσεις που είχαν σταλεί από τα εκάστοτε Δημοτικά Συμβούλια κατά του mall. Μάλιστα, είναι αξιοσημείωτο πως το μνημόνιο συνεργασίας μεταξύ Υπουργείου Οικονομίας – Black Rock περιλαμβάνει τον Δήμο Περιστερίου για τη καταβολή ανταποδοτικών τελών.

Ο Δήμαρχος αποκάλυψε πως παρ’ όλο που προσπάθησε να επικοινωνήσει από τις αρχές της εβδομάδας με τον Υπουργό Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού, Γιώργο Σταθάκη, ή έστω με τον Διευθυντή του γραφείου του, κάτι τέτοιο δεν κατέστη δυνατό.

Τέλος, υπογράμμισε έντονα πως εκείνος και οι συνάδελφοι του, δεν θα επιτρέψουν την διάλυση της τοπικής αγοράς της Δυτικής Αθήνας και θα παλέψουν μέχρις εσχάτων για να μη γίνει το mall.

Δείτε το σχετικό βίντεο από την τηλεοπτική εκπομπή:

 

Να υπενθυμίσουμε ότι την Τρίτη 23 Ιανουαρίου 2018, στις 15:00, έχει προγραμματιστεί Δημοτικό Συμβούλιο με θέμα την ανέγερση του mall.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Η Κατερίνα Τσερούλα νέα πρόεδρος στο Κέντρο Πρόληψης «Οδοιπορικό»

Peristeri News

Δύο συνεδριάσεις στο Δημοτικό Συμβούλιο Περιστερίου (7η και 8η)

Peristeri News

Συνάντηση του Ανδρέα Παχατουρίδη με τον Εκρέμ Ιμάμογλου στην Κωνσταντινούπολη

Peristeri News

Leave a Comment