PeristeriNews.gr
Διεθνή

Αύριο το πόρισμα για την έκρηξη στην Κύπρο


Έτοιμα τα δύο πορίσματα από τις έρευνες για την πολύνεκρη έκρηξη στην Κύπρο.

Έτοιμα τα δύο πορίσματα από τις έρευνες για την πολύνεκρη έκρηξη στην Κύπρο. Αυτό της Ερευνητικής Επιτροπής του Πόλυ Πολυβίου έχει συμπληρωθεί και απομένει η παράδοσή του τη Δευτέρα, ενώ εκείνο της Αστυνομίας για ποινικές ευθύνες είναι σχεδόν έτοιμο, καθώς απομένουν τα τελικά κομμάτια για να συμπληρωθεί η έκθεση.

Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες της εφημερίδας «Φιλελεύθερος», στην έκθεση της Αστυνομίας γίνονται εισηγήσεις για ποινικές διώξεις εναντίον 12 προσώπων, συν ενός που ακόμη οι ευθύνες δεν έχουν αποκρυσταλλωθεί.

Πρόκειται για δημόσιο λειτουργό, που ανήκει σε υπουργείο, αλλά είναι αποσπασμένος σε άλλη υπηρεσία. Μεταξύ των δώδεκα, για τους οποίους η Αστυνομία θα εισηγηθεί στον Γενικό Εισαγγελέα πως υπάρχουν μαρτυρίες για ευθύνες, περιλαμβάνονται ανώτατα στελέχη της Εθνικής Φρουράς και της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας. Οι περισσότεροι προέρχονται από τις τάξεις της ΕΦ, ενώ οι ευθύνες φτάνουν μέχρι ανώτατο επίπεδο.

Η Αστυνομία θα παραδώσει το πόρισμά της την Τρίτη και αναμένεται ότι θα λάβει οδηγίες από τον Γενικό Εισαγγελέα ν’ αρχίσει νέο κύκλο ανακρίσεων, στη βάση του πορίσματος Πολυβίου. Αυτό επειδή υπάρχουν ζητήματα, τα οποία προέκυψαν από τις καταθέσεις ενώπιον της Ερευνητικής Επιτροπής, και δεν γνώριζε η Αστυνομία. Γι αυτό θα παραλάβει τα πρακτικά της Ερευνητικής και αφού μελετηθούν, θα συγκριθούν με τις καταθέσεις που έχει συγκεντρώσει η Αστυνομία, ώστε να καλυφθούν όλα τα κενά.

Παράλληλα, στην περίπτωση που ο κ. Πολυβίου επιρρίψει ευθύνες και σε άτομα, που δεν θα εισηγείται η Αστυνομία, τότε θα συμπεριληφθούν και αυτά.

Στο μεταξύ, στις 12 το μεσημέρι της Δευτέρας, 3 Οκτωβρίου, από το υπουργείο Οικονομικών ο κ. Πολυβίου θα ανακοινώσει στον Τύπο το πόρισμά του, δίνοντας περίληψη των συμπερασμάτων του και ολόκληρο το πόρισμα.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Στο νοσοκομείο ο πάπας Φραγκίσκος

Peristeri News

Η κηδεία του Αλεξέι Ναβάλνι θα πραγματοποιηθεί την 1η Μαρτίου στη Μόσχα

Peristeri News

Η Σουηδία και επίσημα 32ο μέλος του ΝΑΤΟ

Peristeri News

Leave a Comment