PeristeriNews.gr
Κοινωνία

Αύριο το πρωί η νέα ενημέρωση για την υγεία του Εφραίμ


Αύριο, στις 10 το πρωί, θα επανεξετασθεί η κατάσταση της υγείας του ηγούμενου της Ιεράς Μονής Βατοπεδίου Εφραίμ, προκειμένου να αποφασισθεί πότε θα είναι σε θέση να μεταφερθεί σε νοσοκομείο.

Αύριο, στις 10 το πρωί, θα επανεξετασθεί η κατάσταση της υγείας του ηγούμενου της Ιεράς Μονής Βατοπεδίου Εφραίμ, προκειμένου να αποφασισθεί πότε θα είναι σε θέση να μεταφερθεί σε νοσοκομείο.

Όπως δήλωσε ο διευθυντής του Κέντρου Υγείας Καρυών, Κωνσταντίνος Δοκουσλής, αύριο το πρωί θα εκδοθεί νέο ιατρικό ανακοινωθέν για την υγεία του ηγούμενου που μέχρι στιγμής εμφανίζει σαφή βελτίωση. Ο ηγούμενος Εφραίμ διεγνώσθη με λοίμωξη του αναπνευστικού, δισκοπάθεια και απορρύθμιση σακχάρου

Στο μεταξύ, σε συνεδρίαση της Ιεράς Κοινότητας του Αγίου Ορους, αποφασίστηκε η αποστολή, στην Ιερά Μονή Βατοπαιδίου, επιστολής συμπαράστασης στον ηγούμενο Εφραίμ, όπως και η σύνταξη επιστολής προς τον εισαγγελέα του Αρείου Παγου Ιωάννη Τέντε με την παράκληση να επανεξετασθεί η απόφαση του Συμβουλίου Εφετών για την προφυλάκιση του ηγουμένου.

Τέλος, με τρίτη επιστολή τους στο υπουργείο εξωτερικών θα εκφράσουν τη δυσφορία της αγιορείτικης ηγεσίας για την μη τήρηση , όπως υποστηρίζουν, των διαδικασιών που προβλέπει ο καταστατικός χάρτης στη διαδικασία εξέτασης του ηγουμένου από τον εισαγγελέα και τους αστυνομικούς που τον συνόδευαν καθώς απαιτείτο η παρουσία εκπροσώπου της Ιεράς Επιστασίας.

Θρίλερ με το ένταλμα σύλληψης

Στις 4 το απόγευμα έληξε η προθεσμία εκτέλεσης του εντάλματος σύλληψης σε βάρος του ηγούμενου Εφραίμ ωστόσο ένας απο τους δικηγόρους του δηλώνει κατηγορηματικά πως σήμερα «δεν λήγει καμιά προθεσμία».

Με δηλώσεις του στα media o Σπύρος Αλεξανδρής τονίζει ότι «δεν λήγει καμία προθεσμία. Ο ηγούμενος φέρεται να έχει συλληφθεί τυπικώς, είναι ασθενής και είχε δηλώσει στο αστυνομικό τμήμα των Καρυών ότι είναι στην διάθεση των αρχών» και προσθέτει «Δεν έχει κανένα λόγο να μην εμφανιστεί»

Υπενθυμίζεται ότι σε βάρος του ηγούμενου Εφραίμ έχει εκδοθεί ένταλμα σύλληψης, η προθεσμία εκτέλεσης του οποίου είχε οριστεί στις 4 το απόγευμα σήμερα.

Η ανακοίνωση του προέδρου των δικαστών για την υπόθεση Εφραίμ

«Το δικονομικό μας σύστημα καθιερώνει την προσωρινή κράτηση του κατηγορούμενου για κακουργήματα ως εξαιρετικό μέτρο και επομένως πρέπει να διατάσσεται με μεγάλη προσοχή και φειδώ, πολύ περισσότερο σήμερα μετά την επελθούσα τροποποίηση του έτους 2010, που καθιερώνει την προφυλάκιση ως εντελώς εξαιρετικό μέτρο».

Αυτό δηλώνει σε ανακοίνωσή του, σχετικά με την συζήτηση που έχει ανοίξει για την απόφαση σύλληψης και προφυλάκισης του ηγούμενου του Βατοπεδίου, Εφραίμ, ο Χαράλαμπος Αθανασίου, πρόεδρος της ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων.

Σχολιάζοντας τις αντιδράσεις από κάποιους για την απόφαση κράτησης του Εφραίμ, αλλά και την τοποθέτηση εκκλησιαστικών παραγόντων από τη Ρωσία επί του θέματος, ο κ. Αθανασίου αναφέρει:

«Ο κοινωνικός απόηχος των δικαστικών αποφάσεων και πράξεων και βέβαια μας ενδιαφέρει, όμως πρέπει να είναι προσεκτικοί όσοι εκφέρουν γνώμη γι΄αυτές, αφού δεν έχουν γνώση των δεδομένων της δικογραφίας

Συνεπώς θεωρώ ατυχή την κριτική που ασκείται από φορείς ξένης χώρας και από παράγοντες του δημόσιου βίου της χώρας μας, για τη συγκεκριμένη απόφαση του Συμβουλίου Εφετών, αφού η κριτική αυτή με τον τρόπο και το ύφος που γίνεται αποτελεί ανεπίτρεπτη παρέμβαση στη λειτουργία της Δικαιοσύνης».

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Περιστέρι: Video που σοκάρει με πτώση αναβάτη πατινιού στη μέση του δρόμου

Peristeri News

Κατάθεση ψυχής από τους συγγενείς των θυμάτων των Τεμπών

Peristeri News

ΕΕΚΕ: Ακατάσχετοι λογαριασμοί στα χαρτιά

Peristeri News

Leave a Comment