PeristeriNews.gr
Κοινωνία

Αύξηση των πτήσεων στο Ελ. Βενιζέλος


Αυξημένος κατά 7% θα είναι ο αριθμός των πτήσεων εξωτερικού από και προς το Διεθνές Αεροδρόμιο της Αθήνας, κατά τη θερινή περίοδο, που αρχίζει στις 25 Μαρτίου και θα διαρκέσει έως τις 27 Οκτωβρίου 2011.

Αυξημένος κατά 7% θα είναι ο αριθμός των πτήσεων εξωτερικού από και προς το Διεθνές Αεροδρόμιο της Αθήνας, κατά τη θερινή περίοδο, που αρχίζει στις 25 Μαρτίου και θα διαρκέσει έως τις 27 Οκτωβρίου 2011.

Στην εξέλιξη αυτή, παρά τη συνεχιζόμενη οικονομική κρίση, μπορούν να δοθούν δύο βασικές ερμηνείες: πρώτον, ότι η Ελλάδα εξακολουθεί να είναι ένας ελκυστικός τουριστικός προορισμός και, δεύτερον, ότι είναι επίσης ελκυστικά και τα κίνητρα που δίνει το ΔΑΑ, κυρίως σε νέες εταιρείες, για να πραγματοποιούν πτήσεις από και προς το «Ελευθέριος Βενιζέλος».

Όπως έγινε γνωστό, κατά τη θερινή περίοδο, 65 αεροπορικές εταιρείες θα εκτελούν 944 τακτικές πτήσεις την εβδομάδα προς 77 διεθνείς προορισμούς (82 αεροδρόμια), σε 49 χώρες.

Συγκεκριμένα, 7 νέες εταιρείες προστίθενται στις αεροπορικές εταιρείες που εκτελούν τακτικές πτήσεις προς το Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών. Πρόκειται για τις: TAP Air Portugal, Jetairfly, Belle Air, Transavia Netherlands, ενώ επαναδραστηριοποιούνται στην Ελλάδα η Air China, η Rossiya Airlines, η Sun Express και η Air One.

Επίσης, στο δίκτυο του ΔΑΑ προστίθενται 6 νέοι προορισμοί: Λισαβόνα, Πεκίνο, Μπολόνια, Πίζα, Εδιμβούργο και Ντουμπρόβνικ. Παράλληλα, πολλές εταιρείες έχουν αυξήσει τις συχνότητες των πτήσεων σε υφιστάμενους προορισμούς.

Ένα επιπλέον χαρακτηριστικό της φετινής καλοκαιρινής περιόδου είναι η αύξηση κατά 14,2% των πτήσεων εταιρειών χαμηλού κόστους στο αεροδρόμιο της Αθήνας. Συνολικά, δραστηριοποιούνται 13 εταιρείες χαμηλού κόστους που θα συνδέουν την ελληνική πρωτεύουσα με 20 ευρωπαϊκούς προορισμούς, με τις Transavia Netherlands και Jetairfly να προστίθενται στο δίκτυο του αεροδρομίου.

Η συγκεκριμένη αγορά αντιπροσωπεύει το 10% της διεθνούς επιβατικής κίνησης του αεροδρομίου και το 25-30% της αγοράς του συνόλου των ξένων αεροπορικών εταιρειών που δραστηριοποιούνται στο αεροδρόμιο της Αθήνας.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Μαρία Καρυστιανού: Το ότι ζω δεν σημαίνει ότι υπάρχω, η οργή δυναμώνει

Peristeri News

Σοκ: Νέα ηχητικά και βίντεο λίγο πριν την τραγωδία στα Τέμπη

Peristeri News

Πένθιμα χτύπησαν οι καμπάνες για τους 57 νεκρούς των Τεμπών

Peristeri News

Leave a Comment