PeristeriNews.gr
Τεχνολογία

Αύξηση στις πωλήσεις smartphones


Αύξηση στις πωλήσεις των smartphones σημειώθηκε κατά τη διάρκεια του 1ου τριμήνου του 2017, σύμφωνα με έρευνα που διεξήγαγε η εταιρεία Gartner.

Συγκεκριμένα, οι πωλήσεις «έξυπνων» κινητών τηλεφώνων κατά το χρονικό διάστημα μεταξύ 1ης Ιανουαρίου και 31ης Μαρτίου, παρουσίασαν αύξηση της τάξης του 9,1% σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του 2016. Οι πωλήσεις σε παγκόσμιο επίπεδο έφτασαν τα 397.977 τεμάχια.

Ένα στοιχείο που αξίζει να σημειωθεί είναι το γεγονός ότι σύμφωνα με την έρευνα της Gartner οι καταναλωτές τείνουν πλέον να προχωρούν στην αγορά ακριβότερων μοντέλων.

Την ηγετική της θέση στη συγκεκριμένη αγορά φαίνεται ότι διατηρεί η Samsung, με μερίδιο της τάξης του 20,7%, σημειώνοντας βέβαια πτώση αφού το περασμένο αντίστοιχο τρίμηνο το ποσοστό αυτό βρισκόταν στο 23,3%.

Στη δεύτερη θέση βρίσκεται η Apple, η οποία ωστόσο δεν έχει καταφέρει να μειώσει την απόσταση με τη Samsung, αφού το μερίδιό της σημείωσε πτώση στο 13,7% σε σχέση με το 14,8% το ίδιο διάστημα το 2016.

Στη συνέχεια ακολουθεί η Huawei, η οποία αύξησε το μερίδιό της από 8,3% σε 9%, ενώ στην τέταρτη θέση βρίσκεται η κινέζικη εταιρεία Oppo με 8,1% σε σχέση με 4,6% πέρυσι.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Google: Μάθε αν έχουν διαρρεύσει οι κωδικοί σου

Peristeri News

Πώς η οθόνη μας γυρνάει τούμπα

Peristeri News

Η Google καταργεί τα cookies

Peristeri News

Leave a Comment