PeristeriNews.gr
Διεθνή

Αφγανιστάν: 95 οι νεκροί από την επίθεση στην Καμπούλ


Στους 95 ανέρχονται οι νεκροί και 158 είναι οι τραυματίες από την έκρηξη βόμβας η οποία ήταν τοποθετημένη σε ασθενοφόρο σε σημείο ελέγχου της αστυνομίας στην Καμπούλ, σε περιοχή κοντά στις ξένες πρεσβείες και σε κυβερνητικά κτήρια, σύμφωνα με νεότερο απολογισμό του υπουργείου Υγείας του Αφγανιστάν.

Οι Ταλιμπάν ανέλαβαν την ευθύνη για την επίθεση, μια εβδομάδα αφότου είχαν αναλάβει την ευθύνη και για την επίθεση στο ξενοδοχείο Intercontinental της Καμπούλ, κατά την οποία είχαν σκοτωθεί περισσότεροι από 20 άνθρωποι.

Η έκρηξη σημειώθηκε λίγο πριν από τις 13:00 τοπική ώρα (10:30 ώρα Ελλάδας).

Γκρίζος καπνός υψωνόταν από την περιοχή της έκρηξης και κτήρια σε απόσταση εκατοντάδων μέτρων ταρακουνήθηκαν από την ισχύ της.

Σύμφωνα με το υπουργείο Εσωτερικών, τέσσερις ύποπτοι συνελήφθησαν στο πλαίσιο της έρευνας για την επίθεση, η οποία ήταν η πιο φονική από τις 31 Μαΐου, όταν παγιδευμένο φορτηγό είχε εκραγεί στη διπλωματική ζώνη, σκοτώνοντας 150 ανθρώπους.

Κατά τον αναπληρωτή εκπρόσωπο του υπουργείου Εσωτερικών Νασράτ Ραχίμι, καμικάζι χρησιμοποίησε το ασθενοφόρο για να περάσει τους ελέγχους ασφαλείας και να προχωρήσει προς το υπουργείο Εσωτερικών και το Ανώτατο Συμβούλιο Ειρήνης, όμως εντοπίστηκε από την αστυνομία και ανατίναξε το όχημα πριν φτάσει τους στόχους του.

Η κυβέρνηση υποπτεύεται το τρομοκρατικό δίκτυο Χακάνι, που πρόσκειται στους Ταλιμπάν και είναι εγκατεστημένο στα πακιστανικά σύνορα, πρόσθεσε ο ίδιος.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Ο Πούτιν απειλεί με πυρηνικό πόλεμο αν το ΝΑΤΟ στείλει στρατό στην Ουκρανία

Peristeri News

Γαλλία: Κατοχυρώνει συνταγματικά το δικαίωμα στην άμβλωση

Peristeri News

Στο νοσοκομείο ο πάπας Φραγκίσκος

Peristeri News

Leave a Comment