PeristeriNews.gr
Διεθνή

Αφγανιστάν: Φονικές εκρήξεις σε κηδεία


Εκρήξεις σημειώθηκαν κατά τη διάρκεια κηδείας στην πρωτεύουσα του Αφγανιστάν Καμπούλ ενός από τα θύματα των βίαιων διαδηλώσεων της Παρασκευής.

Σύμφωνα με τα διεθνή πρακτορεία, τουλάχιστον 12 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους και άλλοι 18 τραυματίστηκαν από τρεις εκρήξεις.

Οι εκρήξεις σημειώθηκαν την ώρα της ταφής του γιου του αντιπροέδρου της Γερουσίας του Αφγανιστάν, ο οποίος σκοτώθηκε στις συγκρούσεις που ξέσπασαν χθες μεταξύ αστυνομικών και διαδηλωτών που διαμαρτύρονταν για την βομβιστική επίθεση με παγιδευμένο φορτηγό της Τετάρτης.

Τουλάχιστον πέντε άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους όταν συγκρούονταν επί ώρες διαδηλωτές και αστυνομία, η οποία πυροβόλησε στον αέρα για να απωθήσει όσους προσπαθούσαν να περάσουν τις γραμμές της και να φτάσουν στο προεδρικό μέγαρο.

Οι δρόμοι στο κέντρο της Καμπούλ σήμερα ήταν κλειστοί σε μια προσπάθεια των αρχών να μην επαναληφθούν τα χθεσινά επεισόδια, τα οποία έχουν εντείνει την πίεση στην κυβέρνηση του προέδρου Άσραφ Γάνι, που κατηγορείται ότι δεν είναι ικανή να φροντίσει για την ασφάλεια της πρωτεύουσας.

Την Τετάρτη μια πολύ ισχυρή βόμβα που ήταν τοποθετημένη σε ένα φορτηγό εξερράγη, προκαλώντας τον θάνατο περισσότερων από 80 ανθρώπων και τον τραυματισμό ακόμη 460. Ήταν η πιο αιματηρή επίθεση που έχει σημειωθεί στην Καμπούλ μετά την αμερικανική επέμβαση του 2001 για την ανατροπή του καθεστώτος των Ταλιμπάν.

Αξιωματούχοι της υπηρεσίας Πληροφοριών κατηγόρησαν για την επίθεση αυτή το δίκτυο Χακάνι, μια ισλαμιστική οργάνωση που συνδέεται με τους Ταλιμπάν και έχει διαπράξει και άλλες βομβιστικές επιθέσεις στο παρελθόν..

Οι διαδηλώσεις, πυροδότησαν την οργή απέναντι στην κυβέρνηση, αλλά όξυναν και τις μακροχρόνιες εντάσεις μεταξύ αντίπαλων πολιτικών και εθνοτικών ομάδων.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Στο νοσοκομείο ο πάπας Φραγκίσκος

Peristeri News

Η κηδεία του Αλεξέι Ναβάλνι θα πραγματοποιηθεί την 1η Μαρτίου στη Μόσχα

Peristeri News

Η Σουηδία και επίσημα 32ο μέλος του ΝΑΤΟ

Peristeri News

Leave a Comment