PeristeriNews.gr
Διεθνή

Αφγανιστάν: Επτά νεκροί από πτώση στρατιωτικού ελικοπτέρου


Τη ζωή τους έχασαν επτά επιβαίνοντες, μεταξύ τους τρεις Αφγανοί στρατιώτες, από πτώση στρατιωτικού ελικοπτέρου στο βόρειο Αφγανιστάν, ανακοίνωσε σήμερα το υπουργείο Αμύνης, κάνοντας λόγο για «δυστύχημα».

Η συντριβή του ελικοπτέρου σημειώθηκε στις 02.30 ώρα Ελλάδος στην επαρχία Μπαγλάν, στα νότια της επαρχίας Κουντούζ, της οποίας η πρωτεύουσα από την περασμένη εβδομάδα πολιορκείται από τους Ταλιμπάν.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του υπουργείου, «το ελικόπτερο Μ-17 έπιασε φωτιά εξαιτίας μηχανικής βλάβης και συνετρίβη», ενώ εκτελούσε επιχείρηση ανεφοδιασμού μίας στρατιωτική βάσης.

Αμέσως μόλις έγινε γνωστή η πληροφορία, ο εκπρόσωπος των Ταλιμπάν Ζαμπιχουλάχ Μουτζαχίντ εξέδωσε ανακοινωθέν αναλαμβάνοντας την ευθύνη, τονίζοντας πως το «ελικόπτερο ανεφοδίαζε μία στρατιωτική βάση στην περιοχή Καργάν Ταπά στην επαρχία Μπαγλάν, όταν έγινε στόχος επίθεσης με οπλοβομβίδες (RPG) από τους μουτζαχεντίν με αποτέλεσμα να σκοτωθούν όλοι οι επιβαίνοντες».

Συνήθως οι Ταλιμπάν να αναλαμβάνουν την ευθύνη για όποια στρατιωτική απώλεια, ιδίως εκείνες που αφορούν συντριβές αεροσκαφών κι ελικοπτέρων.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Ο Πούτιν απειλεί με πυρηνικό πόλεμο αν το ΝΑΤΟ στείλει στρατό στην Ουκρανία

Peristeri News

Γαλλία: Κατοχυρώνει συνταγματικά το δικαίωμα στην άμβλωση

Peristeri News

Στο νοσοκομείο ο πάπας Φραγκίσκος

Peristeri News

Leave a Comment