PeristeriNews.gr
Διεθνή

Αφγανιστάν: Επίθεση του Ι.Κ. σε στρατιωτική ακαδημία


Τουλάχιστον πέντε νεκροί στρατιώτες, δέκα τραυματίες, καθώς και τέσσερις νεκροί τζιχαντιστές είναι ο απολογισμός της επίθεσης αυτοκτονίας που σημειώθηκε το πρωί στο Αφγανιστάν εναντίον της στρατιωτικής ακαδημίας Στρατάρχης Φαχίμ στην Καμπούλ, την ευθύνη της οποίας ανέλαβε Ισλαμικό Κράτος (Ι.Κ.).

«Δύο καμικάζι ανατινάχθηκαν, δύο τζιχαντιστές σκοτώθηκαν από τις δυνάμεις μας κι ένας συνελήφθη ζωντανός», δήλωσε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Άμυνας στρατηγός Ουαζίρι στο Γαλλικό Πρακτορείο. Οι αφγανικές δυνάμεις «κατέσχεσαν έναν εκτοξευτήρα ρουκετών, δύο τουφέκια εφόδου Καλάσνικοφ κι ένα γιλέκο με εκρηκτικά», πρόσθεσε ο ίδιος.

Νωρίτερα, το Ι.Κ. ανέλαβε την ευθύνη, σύμφωνα με ανακοίνωση του πρακτορείου προπαγάνδας της τζιχαντιστικής οργάνωσης «Άμακ»: «Οι μαχητές του Ισλαμικού Κράτους στοχοθέτησαν την στρατιωτική ακαδημία στην Καμπούλ κατά τη διάρκεια μιας επιχείρησης αυτοκτονίας», έγραψε το πρακτορείο του Ι.Κ.

Η επίθεση που παρέμενε σε εξέλιξη πολλές ώρες αφότου ξεκίνησε, περί τις 05:00 τοπική ώρα (02:30 ώρα Ελλάδας), αποτελεί κλιμάκωση της δράσης των τζιχαντιστών και των ισλαμιστών ανταρτών, οι οποίοι πολλαπλασιάζουν τις ενέργειές τους (και) στην Καμπούλ.

Άνδρες των Ειδικών Δυνάμεων αναπτύχθηκαν στην Ακαδημία, που καλύπτει μια τεράστια έκταση 400 στρεμμάτων στο δυτικό τμήμα της Καμπούλ και έχει περικυκλωθεί από μεγάλη δύναμη του στρατού και της αστυνομίας.

Αυτή είναι η τρίτη επίθεση στην Καμπούλ μέσα σε δέκα ημέρες, έπειτα από εκείνη με στόχο το ξενοδοχείο Intercontinental την 20ή Ιανουαρίου και την έκρηξη ενός ασθενοφόρου παγιδευμένου με μεγάλη ποσότητα εκρηκτικών υλών στο κέντρο της πόλης το Σάββατο, η οποία στοίχισε τη ζωή σε τουλάχιστον 103 ανθρώπους. Οι Αρχές επέρριψαν την ευθύνη και για τις δύο προηγούμενες επιθέσεις στους Ταλιμπάν.

Πηγή: ΑΜΠΕ

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Ο Πούτιν απειλεί με πυρηνικό πόλεμο αν το ΝΑΤΟ στείλει στρατό στην Ουκρανία

Peristeri News

Γαλλία: Κατοχυρώνει συνταγματικά το δικαίωμα στην άμβλωση

Peristeri News

Στο νοσοκομείο ο πάπας Φραγκίσκος

Peristeri News

Leave a Comment