PeristeriNews.gr
Κοινωνία

Αφέθηκαν ελεύθεροι οι συλληφθέντες στην Αλβανία


Στις 3 τα ξημερώματα αφέθηκαν τελικά ελεύθερα τα δώδεκα άτομα που προσήχθησαν στο Αστυνομικό Τμήμα Αργυροκάστρου μετά την κηδεία του Κωνσταντίνου Κατσίφα, στους Βουλιαράτες.

Ανάμεσα στους προσαχθέντες που έμειναν στο αστυνομικό τμήμα ήταν κορυφαία στελέχη της ομογένειας στη Βόρεια Ήπειρο.

Οι προσαχθέντες καταγγέλλουν τις Αρχές της γειτονικής χώρας ότι τους προσήγαγαν για εκφοβισμό, καθώς δεν είχαν καμία κατηγορία να τους προσάψουν. Άλλωστε γι’ αυτό τους άφησαν και ελεύθερους.

Μιλώντας στον ΑΝΤ1 ο Χρήστος Ντούτσης, πρώην έπαρχος της Άνω Δρόπολης, είπε ότι ο ίδιος βρισκόταν σε ένα αυτοκίνητο μαζί με ακόμα τρία άτομα, τους σταμάτησαν, τους έκλεισαν τα κινητά και τους πήγαν για εξακρίβωση στο Αστυνομικό Τμήμα Αργυροκάστρου.

«Μας πήραν τον καθέναν σε άλλο αμάξι και στο τμήμα που μας πήγαν μας έβαλαν τον καθέναν ξεχωριστά» περιέγραψε ο Χ.Ντούτσης, αναφέροντας ότι αρχικά ήταν τέσσερα άτομα και έπειτα προσήγαγαν ακόμα επτά-οκτώ.

«Μας κράτησαν 7 ώρες, ήταν εκφοβισμός, ένα μήνυμα προς τους άλλους» εκτίμησε ο ίδιος, που υπογράμμισε πως «το θέμα είναι ότι αρχικά ήταν αστυνομικοί και μετά έφεραν ειδικές δυνάμεις μέσα στο τμήμα».

«Δεν είχαν κάτι να μας αποδώσουν και μας άφησαν ελεύθερους» κατέληξε ο ίδιος.

«Ουσιαστικά ήταν σπάσιμο νεύρων» δήλωσε από την πλευρά του ο Περιστεριώτης και πρόεδρος του Κεντρικού Συλλόγου Βορειοηπειρωτών, Μπάμπης Καραθάνος, λίγο αφού αφέθηκε ελεύθερος, αναφέροντας ότι «δεν μας είχαν πει τι ακριβώς θέλουν».

Και αυτός είπε ότι τους σταμάτησαν σε μπλόκο, εκτιμώντας ότι τους παρακολουθούσαν, αφού αρχικά ήταν από πίσω τους, όμως τους προσπέρασαν για να τους σταματήσουν.

«Μας απείλησαν ότι θα μας πάνε στα Τίρανα, ότι θα μας δικάσουν», είπε, τονίζοντας ότι, «αυτή είναι η πορεία της χώρας που θέλει να γίνει ευρωπαϊκή».

Ράμα: «Βρομερές υπάρξεις» στην κηδεία Κατσίφα

Για τη συμμετοχή άξεστων και βρομερών υπάρξεων που βεβηλώνουν τον νεκρό, καθώς και για προβοκάτορες κηδειών, έκανε λόγο ο Αλβανός πρωθυπουργός Έντι Ράμα, στον απόηχο της κηδείας του Κωνσταντίνου Κατσίφα, στις Βουλιαράτες.

«Το κράτος μας δεν μάχεται ούτε με φέρετρα και ούτε με προβοκάτορες κηδειών. Όποιος ήρθε να προκαλέσει, εισήλθε, ντρόπιασε τον εαυτό του και τη σημαία του και αποχώρησε. Πατριωτισμός δεν σημαίνει να μισείς τον άλλον και τη γλώσσα του, αλλά να αγαπάς τη χώρα και τη γλώσσα σου» σχολίασε ο Αλβανός πρωθυπουργός, απαντώντας σε συμπατριώτη του που του ζήτησε να λάβει θέση για όσα διαδραματίστηκαν στις Βουλιαράτες και «ντροπιάζουν την Αλβανία σαν κράτος».

Συνεχίζοντας τις προκλητικές του δηλώσεις, τόνισε ότι «η Αλβανία δεν “ντροπιάζεται” από ορισμένους άξεστους, που ζουν σαν ύαινες και τραγουδούν σαν κοράκια! Είναι βρομερές υπάρξεις που βεβηλώνουν το νεκρό που δήθεν τιμούν και μειώνουν την αξιοπρέπεια της σημαίας του έθνους τους».

Και συμπλήρωσε: Ένα έθνος που έδωσε πολλά στην ανθρωπότητα, ενός λαού που δεν ήταν και δεν μπορεί να είναι ποτέ εχθρός μας, μιας χώρας όπου οι Αλβανοί βρήκαν στέγη, το ίδιο όπως βρήκαν στέγη οι Έλληνες σε μας. Και αυτή όπως κάθε άλλη χώρα, έχει την ατυχία να έχει τα δικά της γουρούνια και τα δικά της γαϊδούρια».

Γ. Κουμουτσάκος: Η κυβέρνηση σιωπώντας αποθρασύνει τον Ράμα

«Απαράδεκτες και προκλητικές» χαρακτηρίζει τις δηλώσεις του Αλβανού πρωθυπουργού, Έντι Ράμα, ο τομεάρχης Εξωτερικών της Ν.Δ., Γιώργος Κουμουτσάκος, κατηγορώντας την κυβέρνηση ότι «σιωπά και τον αποθρασύνει».

Συγκεκριμένα, σε ανάρτησή του στο twitter σχολιάζει: «Επί 12 ημέρες η στάση, οι αποφάσεις, οι δηλώσεις του Αλβανού πρωθυπουργού, Ε. Ράμα, ήταν απαράδεκτες και προκλητικές. Έριχναν λάδι στη φωτιά. Αποκορύφωμα η χθεσινή ανάρτησή του σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης, την ημέρα της κηδείας του Κ. Κατσίφα. Η κυβέρνηση όμως σιωπά. Έτσι τον αποθρασύνει» αναφέρει στο σχόλιό του ο κ. Κουμουτσάκος.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Για απόπειρα ανθρωποκτονίας με δόλο κατηγορείται ο άνδρας της επίθεσης με μαχαίρι στην Ερμού

Peristeri News

Συνελήφθη γιατρός που χορηγούσε ψευδείς ιατρικές βεβαιώσεις σε αλλοδαπούς

Peristeri News

Φωτιά σε δύο σταθμευμένα αυτοκίνητα στην πλατεία Βικτωρίας

Peristeri News

Leave a Comment