PeristeriNews.gr
Editorial

Αυτό το Πάσχα ήταν διαφορετικό


Ένα διαφορετικό Πάσχα έζησαν φέτος οι Έλληνες, χωρίς τις πολυάριθμες συγκεντρώσεις και τα μεγάλα γλέντια, σε αυλές και πιλοτές.

Η φετινή Ανάσταση ήταν πολύ διαφορετική, οι πόρτες των εκκλησιών ήταν κλειστές για τους πιστούς και το Άγιο Φως δεν διανεμήθηκε στους πιστούς και στις εκκλησίες φέτος.

Άδειοι δρόμοι και πλατείες, ωστόσο κανείς δεν έμεινε μόνος του. Με το που ακούστηκε το Χριστός Ανέστη, πολύς κόσμος σε όλη τη χώρα με κεριά βγήκαν στα μπαλκόνια ή στις αυλές τους κρατώντας από μία λαμπάδα στο χέρι και έψαλλαν το “Χριστός Ανέστη”.

Ευχήθηκαν ο ένας στο άλλο, ακόμη και άνθρωποι που δεν είχαν ξαναμιλήσει μεταξύ τους και σίγουρα όλα αυτά θα τα θυμόμαστε για πάντα καθώς ζήσαμε μια διαφορετική Ανάσταση.

Η Κυριακή του Πάσχα, πρωτόγνωρη και αυτή, που δεν θύμιζε σε τίποτα τις προηγούμενες, έζησαν όλοι οι πολίτες, είτε βρίσκονταν στα αστικά κέντρα είτε στην περιφέρεια.

Σούβλες, συναθροίσεις, πολυάριθμες παρέες, έλαβαν «απαγορευτικό» για εφέτος.

Λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού, οι πολίτες έμειναν «σπίτι», με ολιγομελείς παρέες, ψήνοντας κατά κύριο λόγο το αρνάκι στη σούβλα ή στο φούρνο, κάνοντας Πάσχα, στο μπαλκόνι ή στις αυλές!

Σε πολλές περιπτώσεις μάλιστα γονείς και παιδιά δεν βρέθηκαν στον ίδιο χώρο λόγω του κινδύνου μετάδοσης του ιού ενώ και η παραδοσιακή εκδρομή στα χωριά από τα αστικά κέντρα για φέτος ματαιώθηκε.

Πλέον, όλοι ευελπιστούν να τελειώσει σύντομα η περίοδος της καραντίνας και να μπορέσουν του χρόνου να κάνουν πάλι Πάσχα με όλους τους δικούς τους ανθρώπους.

Χριστός Ανέστη και χρόνια πολλά σε όλους με υγεία να ξαναβρεθούμε!

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Τι μας έμαθαν οι φετινές δημοτικές εκλογές

Peristeri News

Ζούμε στη χώρα που δεν ξέρεις τι σου ξημερώνει

Peristeri News

Και όταν τα κάψετε όλα τι θα έχετε να κάψετε μετά;

Peristeri News

Leave a Comment