PeristeriNews.gr
Διεθνή

«Αυτό είναι το πρόβλημα με εσάς! Δεν έχετε τσίπα»


Με την πλάτη στον τοίχο βρίσκεται η Κυβέρνηση μετά την έλευση της τρόικα στη χώρα. Δημοσιογράφος «κόλλησε στον τοίχο» τον Υπουργό Οικονομίας Ιρλανδίας.

Με την πλάτη στον τοίχο βρίσκεται η Κυβέρνηση μετά την έλευση της τρόικα στη χώρα. Δημοσιογράφος «κόλλησε στον τοίχο» τον Υπουργό Οικονομίας Ιρλανδίας.

«Νιώθετε καθόλου ντροπή απόψε που είστε ο Υπουργός Οικονομικών ο οποίος επέβλεψε την άφιξη του ΔΝΤ στο Δουβλίνο, για να κάνει κουμάντο στις υποθέσεις μας;» ρωτήθηκε από δημοσιογράφο ο Μπράιαν Λένιχαν.

«Όχι, δεν φθάνουν απόψε στο Δουβλίνο για να κάνουν κουμάντο στις υποθέσεις μας. Συζητήσαμε μαζί τους και με άλλους διεθνείς οργανισμούς τι βοήθεια είναι διαθέσιμη σε εμάς. Και φυσικά δεν νιώθω ντροπή επειδή έδωσα σκληρή μάχη γι αυτή την χώρα τα τελευταία δυο χρόνια για να διασφαλίσω την οικονομική της επιβίωση. Πήραμε πολλές αποφάσεις, πολύ δύσκολες αποφάσεις κόντρα σε λυσσαλέα αντίδραση. Θα συνεχίσουμε να το κάνουμε, γιατί γνωρίζω ποιες είναι οι σωστές αποφάσεις για την χώρα» απάντησε ο Υπουργός Οικονομικών της Ιρλανδίας.

Ο δημοσιογράφος διακόπτοντας τον Υπουργό συνέχισε την κατά μέτωπον επίθεση λέγοντας: «Μα αυτό είναι το πρόβλημα. Υπουργέ, συγνώμη που σας διακόπτω, αλλά αυτό είναι το πρόβλημα. Δεν ήταν οι σωστές αποφάσεις. Το ΔΝΤ και η ΕΚΤ είναι εδώ γι αυτές τις διαπραγματεύσεις, διότι η πολιτική σας για τις τράπεζες ήταν σκέτη καταστροφή…».

«Όταν δει κανείς τι έκανε το ΔΝΤ στην Ελλάδα -υποστήριξε πρώην στέλεχος του ΔΝΤ- θα έπρεπε να περιμένει το ΔΝΤ να χρησιμοποιεί την ίδια συνταγή. Θα ζητήσουν πολλά μέτρα λιτότητας και σε αντάλλαγμα θα είναι έτοιμοι μαζί με την ΕΕ να χορηγήσουν δεκάδες δις δολάρια στην ιρλανδική οικονομία”.

Πόσο βαριά ήταν η σκιά που έριξε στην χώρα η παρουσία του ΔΝΤ στο Δουβλίνο ήταν ολοφάνερο σε όλες τις εκπομπές το βράδυ της Πέμπτης που προέβαλε η ιρλανδική τηλεόραση μέχρι αργά, με ειδικούς και πολιτικούς.

«Σήμερα είναι μια από τις πιο μαύρες ημέρες στην ιστορία αυτής της χώρας -είπε η παρουσιάστρια εκπομπής του καναλιού RTE- με όλο τον κόσμο να μας παρακολουθεί, έφθασε το ΔΝΤ για να αναλάβει ουσιαστικά τον έλεγχο των οικονομικών μας υποθέσεων».

“Θα έπρεπε να ντρέπεσαι να δείξεις το πρόσωπο σου σε αυτό το στούντιο μετά από αυτό το σημείο που φέρατε τη χώρα” εξεμάνη Βουλευτής των Εργατικών, κατά τη διάρκεια εκπομπής και συνέχισε: «Τη ζημιά που έχετε κάνει στις ζωές των ανθρώπων, πυροδοτήσατε την μετανάστευση του λαού πάλι, καταστρέψατε αυτή την οικονομία και λέγατε ψέμματα όλο το Σαββατοκύριακο, το διαψεύδατε και μετά παριστάνατε ότι είναι η Ιρλανδία που προσπαθεί να σώσει την Ευρώπη».

«Θα έπρεπε να ντρέπεστε που μας φέρατε σε αυτή την κατάντια». Όταν αντέδρασε Βουλευτής του Κυβερνώντος κόμματος, ο Βουλευτής της Αντιπολίτευσης δήλωσε: «Αυτό είναι το πρόβλημα με εσάς! Δεν έχετε τσίπα».

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Ο Πούτιν απειλεί με πυρηνικό πόλεμο αν το ΝΑΤΟ στείλει στρατό στην Ουκρανία

Peristeri News

Γαλλία: Κατοχυρώνει συνταγματικά το δικαίωμα στην άμβλωση

Peristeri News

Στο νοσοκομείο ο πάπας Φραγκίσκος

Peristeri News

Leave a Comment