PeristeriNews.gr
Κοινωνία

Αυτόπτης μάρτυρας περιγράφει τη στιγμή που ξέσπασε η κακοκαιρία στη Χαλκιδική


«Όλα έγιναν ξαφνικά (…), κάποια στιγμή ξεκίνησαν όλοι να τρέχουν, στην αρχή κάποιοι πίστευαν ότι είναι αστείο» υπογραμμίζει, μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ για το χτεσινό ξέσπασμα της κακοκαιρίας στη Χαλκιδική, επισκέπτρια από το Κισινάου της Μολδαβίας, που χθες το βράδυ έζησε εφιαλτικές στιγμές στη Νέα Ποτίδαια, όπως και όλοι οι τουρίστες και οι κάτοικοι των περιοχών της Χαλκιδικής, τις οποίες έπληξε με σφοδρότητα η θεομηνία.

Εκτός της αγωνίας για την ίδια της τη ζωή, ήταν μία από τους ανθρώπους που βρίσκονταν στο σημείο όπου καταπλακώθηκαν από δέντρο ένας άνδρας από τη Ρωσία και ο γιος του, ηλικίας μόλις δύο ετών.

«Πρόκειται για πραγματική καταστροφή» επισημαίνει, εκφράζοντας παράλληλα τη λύπη της για αυτό το θλιβερό γεγονός. Συγκλονισμένη από το μέγεθος της κακοκαιρίας και όλα όσα συνέβησαν το προηγούμενο βράδυ, η τουρίστρια τονίζει ότι όταν ξεκίνησε η κακοκαιρία όλοι έτρεξαν να σωθούν. «Όταν φτάσαμε στο δωμάτιο, όλα ήταν σκοτεινά, δεν είχε ρεύμα. Βγήκαμε στο μπαλκόνι και είδαμε όλα τα δέντρα πεσμένα», σημειώνει.

«Λίγο αργότερα, όταν σταμάτησε η βροχή, κάποιος άρχισε να φωνάζει ότι υπάρχουν άνθρωποι κάτω από τα δέντρα, όλοι στρέψαμε το βλέμμα μας προς τα εκεί για να δούμε τι συμβαίνει και να δούμε αν μπορούμε να βρούμε κάποιον (…) Ψάχναμε για περίπου δύο ώρες και ο άνδρας που τους εντόπισε (τον άντρα και το νήπιο), άρχισε να φωνάζει ότι “είναι εδώ” και άμεσα ήρθε ασθενοφόρο, αστυνομία, όλοι» τονίζει.

Προσθέτει ότι, στον αρχικό σχεδιασμό της οικογένειάς της, ήταν να περάσουν διακοπές λίγων ημερών στη Χαλκιδική, όμως έπειτα από αυτή τη θεομηνία θα επιστρέψουν στην πατρίδα τους.

ΠΗΓΗ: ΑΜΠΕ

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Πένθιμα θα ηχήσουν αύριο οι καμπάνες στις εκκλησίες για τα Τέμπη

Peristeri News

Τι θα γίνει με τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς την Τετάρτη 28/2

Peristeri News

Πώς θα λειτουργήσουν αύριο τα σχολεία

Peristeri News

Leave a Comment