PeristeriNews.gr
Δημοτικά

Αυτοψία σε χώρους πρασίνου στο Περιστέρι: Νέα Ζωή


Συνέχεια στις αυτοψίες του PeristeriNews.gr σε χώρους πρασίνου στο Περιστέρι και αυτή τη φορά επισκεφθήκαμε τη γειτονιά της Νέας Ζωής και συγκεκριμένα το Άλσος της περιοχής.

Ένα σημείο που συγκεντρώνει εκατοντάδες επισκέπτες σε καθημερινή βάση και κυρίως οικογένειες με μικρά παιδιά που απολαμβάνουν βόλτες με το ποδήλατο και την παιδική χαρά του χώρου.

Αναφορικά με την παιδική χαρά βρίσκεται σε καλή κατάσταση, με τα παιχνίδια να δείχνουν ότι έχουν ανανεωθεί πρόσφατα κάτι που είναι σημαντικό για την ασφάλεια των παιδιών που τη χρησιμοποιούν.

IMG_1648

IMG_1650

Το ίδιο δεν ισχύει όμως και για τον υπόλοιπο χώρο του Άλσους που οπωσδήποτε δεν μπορεί να θεωρηθεί ως ένα ασφαλές σημείο για παιδιά και εφήβους ακόμα και για άτομα μεγαλύτερης ηλικίας.

Ξεκινώντας από την τουαλέτα που υπάρχει εντός του πάρκου συναντάμε έναν επικίνδυνο πίνακα ρεύματος με ξηλωμένα καλώδια, μια πραγματική παγίδα για όποιον βρεθεί σε εκείνο το σημείο.

IMG_1647

Γενικά στο πάρκο υπάρχουν διάφορα επικίνδυνα σημεία μεταξύ αυτών, τα ανύπαρκτα καπάκια στις κολώνες φωτισμού, τα διαλυμένα παγκάκια με βίδες να εξέχουν, τις κατεστραμμένες πυροσβεστικές φωλιές και άλλα πολλά μικρότερα ή μεγαλύτερα σημεία επικινδυνότητας.

IMG_1666

IMG_1659

IMG_1653

IMG_1654

IMG_1652

IMG_1665

IMG_1655

Από τις πιο άσχημες εικόνες που μπορεί να συναντήσει κάποιος στο χώρο του Άλσους Νέας Ζωής είναι τα δύο διαλυμένα σιντριβάνια που ούτε νερό έχουν ούτε λόγο ύπαρξης με τη σημερινή τους εμφάνιση! Μάλλον ασχήμια προσφέρουν στο χώρο και όχι ομορφιά.

IMG_1643

IMG_1670

Τραγική είναι η κατάσταση και στο μοναδικό αθλητικό χώρο που βρίσκεται εντός του πάρκου. Ένα παλιό ανοικτό γήπεδο μπάσκετ που δεν έχει ίχνος μπασκέτας παρά μόνο κάδους απορριμμάτων και πέτρες που βοηθούν στο σχηματισμό τερμάτων για τις ανάγκες των παιδιών της γειτονιάς.

IMG_1667

IMG_1668

IMG_1669

Είναι άμεση η ανάγκη το συγκεκριμένο Άλσος να μπει σε πρόγραμμα ανάπλασης ή έστω μιας προσωρινής αναμόρφωσης από τη σημερινή τραγική κατάσταση του. Άλλωστε είναι ένα σημείο που μπορεί να εξυπηρετήσει τις ανάγκες όλων των πολιτών που κατοικούν στις γειτονιές της Νέας Ζωής και του Άνω Λόφου.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Δύο συνεδριάσεις στο Δημοτικό Συμβούλιο Περιστερίου (7η και 8η)

Peristeri News

Συνάντηση του Ανδρέα Παχατουρίδη με τον Εκρέμ Ιμάμογλου στην Κωνσταντινούπολη

Peristeri News

Έφυγε από τη ζωή η Ιωάννα Ζερβάκη – Η ανακοίνωση της ΓΣΕΕ

Peristeri News

Leave a Comment