PeristeriNews.gr
Διεθνή

Αυστριακές επιφυλάξεις για την ένταξη της Τουρκίας στην ΕΕ


Επανέλαβε ο αντικαγκελάριος και υπουργός Εξωτερικών της Αυστρίας, Μίχαελ Σπίντελεγκερ.

Τις επιφυλάξεις του ως προς την πλήρη ένταξη της Τουρκίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση, επανέλαβε ο αντικαγκελάριος και υπουργός Εξωτερικών της Αυστρίας, Μίχαελ Σπίντελεγκερ, με αφορμή τις πρόσφατες απειλές της Αγκυρας, για «πάγωμα» των σχέσεών της με την ΕΕ, στη διάρκεια της προεδρίας της Κυπριακής Δημοκρατίας το δεύτερο εξάμηνο του 2012.

Σε συνέντευξή του στη δημόσια Αυστριακή Τηλεόραση, ο κ. Σπίντελεγκερ επανέλαβε την πάγια αυστριακή θέση για μια «προνομιακή» μόνο σχέση Τουρκίας-ΕΕ, επισημαίνοντας πως ίσως τώρα πρέπει να συζητηθεί επισταμένα αυτή η εκδοχή, καθώς υπάρχει μια διαπραγματευτική διαδικασία, στην οποία ουσιαστικά δεν προχωράει τίποτε.

Παρατήρησε ακόμη πως το κυριότερο πρόβλημα της Τουρκίας είναι το Κυπριακό, χαρακτηρίζοντας τις απειλές της ως λανθασμένο μήνυμα προς την ΕΕ, το οποίο δεν εξυπηρετεί, όπως είπε, τα συμφέροντα της ίδιας της Τουρκίας.

Εντονα αντέδρασαν από την πλευρά τους τα δύο ακροδεξιά κόμματα της αντιπολίτευσης, «Ελεύθεροι» και «Συνασπισμός Μέλλον της Αυστρίας», στις τουρκικές απειλές για πάγωμα των σχέσεων με την ΕΕ, ζητώντας μάλιστα την άμεση διακοπή των ενταξιακών διαπραγματεύσεων με την Τουρκία.

Ο εκπρόσωπος του κόμματος «Συνασπισμός Μέλλον της Αυστρίας», Εβαλντ Στάντλερ, ανέφερε χαρακτηριστικά πως «αν η Τουρκία ανακοινώνει πάγωμα στις σχέσεις, μπορεί ευχαρίστως να το έχει».

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Ο Πούτιν απειλεί με πυρηνικό πόλεμο αν το ΝΑΤΟ στείλει στρατό στην Ουκρανία

Peristeri News

Γαλλία: Κατοχυρώνει συνταγματικά το δικαίωμα στην άμβλωση

Peristeri News

Στο νοσοκομείο ο πάπας Φραγκίσκος

Peristeri News

Leave a Comment