PeristeriNews.gr
Διεθνή

Αυστραλία: Το Σίδνεϊ έχει καλυφθεί από ένα σύννεφο πυκνού καπνού


Οι πυροσβέστες αγωνίζονται σήμερα να θέσουν υπό έλεγχο διάφορες εστίες πυρκαγιών που μαίνονται γύρω από το Σίδνεϊ, βυθίζοντας στον καπνό την πολυπληθέστερη πόλη της Αυστραλίας. Οι πυρκαγιές σε εκτάσεις χαμηλής βλάστησης έχουν στοιχίσει τη ζωή σε τουλάχιστον 4 ανθρώπους και έχουν καταστρέψει τουλάχιστον 400 σπίτια από τις αρχές του Νοεμβρίου στη χώρα. Τώρα εξακολουθούν να μαίνονται στις πολιτείες της Νέας Νότιας Ουαλίας, της Βικτόρια, της Νότιας Αυστραλίας και του Κουίνσλαντ.

Οι αρχές καταβάλλουν προσπάθειες για την κατάσβεση σχεδόν 140 πυρκαγιών στη Νέα Νότια Ουαλία, όπου λόγω των ισχυρών ανέμων κάποιες μαίνονται ανεξέλεγκτα. Τα πιο σοβαρά μέτωπα που αντιμετωπίζουν οι πυροσβέστες είναι αυτά που βρίσκονται γύρω από το Σίδνεϊ, στο οποίο ζουν περίπου 5 εκατομμύρια άνθρωποι. Η πυροσβεστική υπηρεσία της Νέας Νότιας Ουαλίας ανακοίνωσε ότι “οι πυροσβέστες αντιμετωπίζουν σήμερα πολύ δύσκολες συνθήκες σε έναν αριθμό πυρκαγιών με μεγάλο μέτωπο, οι οποίες έχουν αντίκτυπο σε κοινότητες”, προσθέτοντας ότι λόγω των καιρικών συνθηκών πολλές περιοχές του Σίδνεϊ θα είναι καλυμμένες από πυκνό καπνό.

Εξαιτίας της αύξησης της ατμοσφαιρικής ρύπανσης, το Σίδνεϊ ανέβηκε στην 19η θέση της παγκόσμιας κατάταξης των πόλεων με την χειρότερη ρύπανση του αέρα που καταρτίζει η Air Visual, ξεπερνώντας το Μουμπάι και την Σανγκάη. Οι πυρκαγιές σε εκτάσεις χαμηλής βλάστησης είναι κάτι το συνηθισμένο στην Αυστραλία, αλλά η φετεινή περίοδος των πυρκαγιών άρχισε πολύ νωρίτερα από τις άλλες χρονιές, με ισχυρούς ανέμους και τη θερμοκρασία να ξεπερνάει τακτικά τους 40 βαθμούς Κελσίου πριν ακόμη αρχίσει το καλοκαίρι στη χώρα. Η κρίση αυτή έχει εντείνει τις πιέσεις στον πρωθυπουργό Σκοτ Μόρισον, καθώς οι επικριτές του δηλώνουν ότι δεν κάνει αρκετά για να αντιμετωπιστεί ο αντίκτυπος από την κλιματική αλλαγή, η οποία, σύμφωνα με μετεωρολόγους, έχει παρατείνει την περίοδο των πυρκαγιών.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Η Σουηδία και επίσημα 32ο μέλος του ΝΑΤΟ

Peristeri News

Ένταση στις Βρυξέλλες με αγρότες να σπάνε κιγκλιδώματα της αστυνομίας

Peristeri News

Ισραήλ: Χιλιάδες διαδηλωτές κατά του Νετανιάχου

Peristeri News

Leave a Comment