PeristeriNews.gr
Διεθνή

Αυστραλία: Συνεχίζουν το καταστροφικό τους έργο οι πυρκαγιές


Συνεχίζουν το καταστροφικό τους έργο οι πυρκαγιές σε δάση και περιοχές χαμηλής βλάστησης στη νοτιοδυτική Αυστραλία.

Οι φωτιές έχουν στοιχίσει τη ζωή σε 25 ανθρώπους αυτή τη θερινή περίοδο και έχουν καεί περισσότερα από 80 εκατομμύρια στρέμματα γης, μια περιοχή σχεδόν ίση με την έκταση της Αυστρίας, ενώ έχουν προκληθεί ζημιές ή ολική καταστροφή σε χιλιάδες σπίτια και προβλήματα στο δίκτυο ηλεκτροδότησης και τηλεπικοινωνιών.

Πλοία του Πολεμικού Ναυτικού απομάκρυναν χιλιάδες παραθεριστές και κατοίκους από την παραθαλάσσια πόλη της Μαλακούτα, όπου 4.000 άνθρωποι προκειμένου να σωθούν κατέφυγαν στις παραλίες την παραμονή της Πρωτοχρονιάς.

Αν και μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν επίσημα στοιχεία, αναμένεται να υπάρξει σημαντικό αρνητικό αντίκτυπο και στον τουρισμό της Αυστραλίας, που αντιστοιχεί στο 3,1% του Ακαθάριστου Εγχώριου Προϊόντος (ΑΕΠ). Το περασμένο καλοκαίρι, η Αυστραλία προσέλκυσε 2,71 εκατ. παραθεριστές, καθώς πολλοί αναζητούσαν κάτι διαφορετικό από τον χειμώνα του βόρειου ημισφαιρίου.

«Περνάμε τις πιο δύσκολες στιγμές στην ιστορία της Αυστραλίας» δήλωσε στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού-Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων, «Πρακτορείο 104,9 FM», ο Βασίλης Παπαστεργιάδης, πρόεδρος της Ελληνικής Κοινότητας Μελβούρνης, η οποία πραγματοποιεί δράσεις για να συνδράμει στη συνολική προσπάθεια αντιμετώπισης των καταστροφικών πυρκαγιών που πλήττουν την Αυστραλία από τον Σεπτέμβριο μέχρι σήμερα.

«Ακούμε συχνά από την Ελλάδα τους συμπατριώτες μας να εκφράζουν την συμπαράστασή τους και τους ευχαριστούμε. Εγώ αυτό που έχω να πω είναι ότι περνάμε τις πιο δύσκολες στιγμές στην ιστορία της Αυστραλίας», τόνισε ο κ.Παπαστεργιάδης και επεσήμανε ότι «ως Ελληνική Κοινότητα Μελβούρνης κάνουμε δράσεις και εκδηλώσεις να συγκεντρώσουμε χρήματα».

«Μετράμε ήδη 25 νεκρούς. Οι Αρχές μας προειδοποιούν ότι αυτό θα κρατήσει τουλάχιστον άλλες οκτώ εβδομάδες και είμαστε στην αρχή του καλοκαιριού. Οι θερμοκρασίες είναι σε ύψος ρεκόρ, πάνω από 500 εκατομμύρια ζώα έχασαν τη ζωή τους, πάνω από 2.400 σπίτια καταστράφηκαν και από 13 εκατ. στρέμματα κάηκαν. Είναι ασύλληπτο αυτό που ζούμε», είπε ο πρόεδρος της Ελληνικής Κοινότητας Μελβούρνης.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Ο Πούτιν απειλεί με πυρηνικό πόλεμο αν το ΝΑΤΟ στείλει στρατό στην Ουκρανία

Peristeri News

Γαλλία: Κατοχυρώνει συνταγματικά το δικαίωμα στην άμβλωση

Peristeri News

Στο νοσοκομείο ο πάπας Φραγκίσκος

Peristeri News

Leave a Comment