PeristeriNews.gr
Διεθνή

Αυστρία: Πρόωρες βουλευτικές εκλογές ανακοίνωσε ο Κουρτς


Τη διεξαγωγή πρόωρων εκλογών το «συντομότερο δυνατόν» και το τέλος της κυβερνητικής συνεργασίας του με το ακροδεξιό Κόμμα των Ελευθέρων (FPO), που πλήττεται από σκάνδαλο διαφθοράς, ανακοίνωσε το βράδυ του Σαββάτου ο καγκελάριος της Αυστρίας, επικεφαλής του συντηρητικού κόμματος, Σεμπάστιαν Κουρτς, στον απόηχο της παραίτησης του αντικαγκελάριου κι αρχηγού του ακροδεξιού FPO, Χάιντς-Κρίστιαν Στράχε, που κατηγορείται για συνέργεια με τη Ρωσία.

«Πρότεινα στον πρόεδρο της Δημοκρατίας την οργάνωση πρόωρων εκλογών το συντομότερο δυνατόν» δήλωσε ο Κουρτς, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, λίγες ώρες μετά την παραίτηση του αντικαγκελάριου.

Την προκήρυξη πρόωρων βουλευτικών εκλογών είχαν απαιτήσει νωρίτερα και χιλιάδες πολίτες, που συγκεντρώθηκαν το μεσημέρι μπροστά στο Μέγαρο της Καγκελαρίας, στην πλατεία Ballhausplatz, στο κέντρο της Βιέννης, πανηγυρίζοντας για την παραίτηση του αντικαγκελάριου και ζητώντας τη διάλυση του κυβερνητικού συνασπισμού υπό τον καγκελάριο κι αρχηγό του Λαϊκού Κόμματος.

Οι ραγδαίες αυτές πολιτικές εξελίξεις στην Αυστρία ξεκίνησαν από χθες το βράδυ, όταν το γερμανικό περιοδικό Der Spiegel και η γερμανική εφημερίδα Sueddeutsche Zeitung δημοσιοποίησαν «σκανδαλώδες βίντεο πρωτοφανούς πολιτικής συναλλαγής».

Στο βίντεο ο Χάιντς-Κρίστιαν Στράχε εμφανίζεται καθαρά να υπόσχεται σε υποτιθέμενη ρωσίδα επιχειρηματία δημόσιες συμβάσεις λίγους μήνες πριν από τις αυστριακές βουλευτικές εκλογές του Οκτωβρίου του 2017, με αντάλλαγμα την προεκλογική στήριξή της απέναντι στο ακροδεξιό εθνικιστικό Κόμμα των Ελευθέρων.

 

Πηγές: ΑΜΠΕ, Reuters, AFP

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Η Σουηδία και επίσημα 32ο μέλος του ΝΑΤΟ

Peristeri News

Ένταση στις Βρυξέλλες με αγρότες να σπάνε κιγκλιδώματα της αστυνομίας

Peristeri News

Ισραήλ: Χιλιάδες διαδηλωτές κατά του Νετανιάχου

Peristeri News

Leave a Comment