PeristeriNews.gr
Διεθνή

Αυστρία: Ανοίγουν ξενοδοχεία, ξενώνες, κάμπινγκ και καταφύγια


Εν αναμονή ανακοίνωσης από την ηγεσία της αυστριακής κυβέρνησης για περαιτέρω χαλάρωση των περιοριστικών μέτρων, από σήμερα – και έπειτα από τουλάχιστον 10 εβδομάδες αποκλεισμού λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού – ξενοδοχεία, ξενώνες, κάμπινγκ και καταφύγια στην Αυστρία μπορούν να καλωσορίσουν και πάλι τους επισκέπτες τους, με την υποχρέωση, μέχρι νεωτέρας, να τηρούνται οι ειδικές προδιαγραφές υγιεινής και οι κανόνες κοινωνικής απόστασης.

Προστατευτικές μάσκες πρέπει να χρησιμοποιούνται σε ολόκληρη την περιοχή της εισόδου και της υποδοχής ξενοδοχείων και ξενώνων, η απόσταση του ενός μέτρου ισχύει επίσης για εκείνους που δεν ζουν στο ίδιο νοικοκυριό ή δεν ανήκουν σε ομάδες επισκεπτών σε κοινόχρηστα καταλύματα.

Το προσωπικό πρέπει να φέρει προστατευτική μάσκα όταν έρχεται σε επαφή με πελάτες – εκτός εάν υπάρχει, για παράδειγμα, προστατευτικό πλεξιγκλάς στη ρεσεψιόν, ενώ ισχύουν ειδικά μέτρα υγιεινής και πρόληψης κατά την είσοδο σε πισίνα του ξενοδοχείου και στις εγκαταστάσεις ευεξίας.

Τα τελεφερίκ, οι ανελκυστήρες και τα εκδρομικά σκάφη σε λίμνες αρχίζουν επίσης ξανά από σήμερα τη λειτουργία τους υπό ορισμένους κανονισμούς υγιεινής.

Μέχρι και τις 15 Ιουνίου, ημερομηνία από την οποία και μετά θα επιτρέπεται η είσοδος στην Αυστρία επισκεπτών από ορισμένες άλλες χώρες, όπως η Γερμανία, είναι απίθανο να συναντήσει κάποιος ταξιδιώτες και παραθεριστές στη χώρα, εκτός των κατοίκων της.

Επιπλέον, σύμφωνα με πληροφορίες, για τις επόμενες ημέρες δεν αναμένεται κάποια ιδιαίτερα μεγάλη ζήτηση σε καταλύματα ούτε και από το εσωτερικό, ακόμη ούτε και εν όψει της γιορτής της Πεντηκοστής των Καθολικών την ερχόμενη Δευτέρα, 1η Ιουνίου, και για τον λόγο αυτό τα ξενοδοχεία ανοίγουν ξανά από σήμερα, αλλά σταδιακά.

Στο μεταξύ, σήμερα το απόγευμα αναμένεται η ανακοίνωση από την ηγεσία της κυβέρνησης – από τον καγκελάριο και αρχηγό του Λαϊκού Κόμματος Σεμπάστιαν Κουρτς, τον αντικαγκελάριο και επικεφαλής των συγκυβερνώντων Πράσινων Βέρνερ Κόγκλερ, αλλά και τους υπουργούς Υγείας και Εσωτερικών – της σταδιακής κατάργησης της χρήσης προστατευτικής μάσκας.

Αναμένεται ότι η νέα χαλάρωση θα προβλέπει πως οι επισκέπτες σε καταστήματα εστίασης θα απαλλάσσονται στο μέλλον από την υποχρέωση να φέρουν προστατευτική μάσκα κατά την είσοδό τους στο κατάστημα.

Γενικά η χαλάρωση θα μπορούσε να προβλέπει ότι η απαίτηση μάσκας θα ισχύει μόνο σε κλειστούς χώρους όπου δεν μπορεί να διατηρηθεί η απαιτούμενη ελάχιστη απόσταση από άλλα άτομα.

Επί του παρόντος ο κανονισμός χαλάρωσης αναφέρει ότι «κατά την είσοδο σε δημόσιους κλειστούς χώρους πρέπει να τηρείται απόσταση τουλάχιστον ενός μέτρου από πρόσωπα που δεν ζουν στο ίδιο νοικοκυριό και να γίνεται χρήση προστατευτικού μέσου που καλύπτει την περιοχή του στόματος και της μύτης».

Τελευταία προβαλλόταν έντονα το αίτημα για χαλάρωση των προδιαγραφών για τη χρήση μάσκας, τόσο από τον χώρο της εστίασης όσο επίσης και από τον κλάδο του εμπορίου, όπου η υποχρεωτική χρήση της μάσκας ισχύει όλη την ημέρα.

 

Πηγή: ΑΜΠΕ

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Η Σουηδία και επίσημα 32ο μέλος του ΝΑΤΟ

Peristeri News

Ένταση στις Βρυξέλλες με αγρότες να σπάνε κιγκλιδώματα της αστυνομίας

Peristeri News

Ισραήλ: Χιλιάδες διαδηλωτές κατά του Νετανιάχου

Peristeri News

Leave a Comment