PeristeriNews.gr
Πολιτική

Αυστρία: Έτοιμη να λάβει μέτρα για να προστατεύσει τα σύνορά της


Η κυβέρνηση της Αυστρίας ανακοίνωσε σήμερα ότι «είναι έτοιμη να λάβει μέτρα για να προστατεύσει» τα σύνορα της χώρας μετά τους περιορισμούς στην είσοδο μεταναστών στη Γερμανία που ανακοίνωσε το Βερολίνο στο πλαίσιο της συμφωνίας για την επίλυση της ενδοκυβερνητικής κρίσης.

Αν η συμφωνία εγκριθεί από τη γερμανική κυβέρνηση, «θα αναγκαστούμε να λάβουμε μέτρα για να αποφύγουμε τις επιπτώσεις που θα έχει για την Αυστρία και τον λαό της», εξηγεί η αυστριακή κυβέρνηση σε ανακοίνωσή της.

Μάλιστα δηλώνει «έτοιμη να λάβει μέτρα για να προστατεύσει κυρίως τα νότια σύνορά μας» με την Ιταλία και τη Σλοβενία.

Μεταξύ των προτάσεων που έκανε η Γερμανίδα καγκελάριος Άγγελα Μέρκελ στον υπουργό των Εσωτερικών της, τον Χορστ Ζέεχοφερ, προβλέπεται η επαναπροώθηση στην Αυστρία των αιτούντων άσυλο που φτάνουν στη Γερμανία τους οποίους δεν δέχεται πίσω η πρώτη χώρα εισόδου τους στην ΕΕ.

Η Αυστρία έχει επισημάνει ότι είναι έτοιμη να λάβει αντίστοιχα μέτρα και να σταματά τους αιτούντες άσυλο στα νότια σύνορά της, με τον κίνδυνο να δημιουργηθεί μια κατάσταση ντόμινο στην Ευρώπη.

«Τώρα αναμένουμε μια γρήγορη διευκρίνιση της γερμανικής θέσης σε ομοσπονδιακό επίπεδο», πρόσθετε η ανακοίνωση την οποία υπογράφει ο συντηρητικός καγκελάριος Σεμπάστιαν Κουρτς, ο αντικαγκελάριος Χάιντς-Κρίστιαν Στράχε και ο υπουργός Εσωτερικών Χέρμπερτ Κικλ, δύο πολιτικοί που ανήκουν στο ακροδεξιό FPO.

«Οι γερμανικές σκέψεις αποδεικνύουν για μια ακόμη φορά τη σημασία να υπάρχει κοινή ευρωπαϊκή προστασία των εξωτερικών συνόρων», καταλήγει η αυστριακή κυβέρνηση.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Στ. Κασσελάκης: Βγήκα ενισχυμένος, όλο το στάδιο φώναζε το όνομά μου

Peristeri News

Δεν πάνε σε εκλογές για νέο πρόεδρο στον ΣΥΡΙΖΑ

Peristeri News

Νάντια Γιαννακοπούλου: Συμφωνώ με το νομοσχέδιο για τα μη κρατικά πανεπιστήμια

Peristeri News

Leave a Comment