PeristeriNews.gr
Οικονομία

Αυξημένο το ταμειακό πλεόνασμα του προϋπολογισμού στο εννεάμηνο


Στα 2,03 δισ. ευρώ διαμορφώθηκε στο εννεάμηνο το ταμειακό πρωτογενές πλεόνασμα του προϋπολογισμού, ενώ το ταμειακό πρωτογενές πλεόνασμα κεντρικής διοίκησης σκαρφάλωσε στα 3,9 δισ. ευρώ από 2,45 δισ. ευρώ στο οκτάμηνο.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα η ΤτΕ την περίοδο Ιανουαρίου-Σεπτεμβρίου 2019, το ταμειακό αποτέλεσμα της κεντρικής διοίκησης παρουσίασε έλλειμμα 1,243 δισ. ευρώ, έναντι ελλείμματος 1,601 δισ. ευρώ την αντίστοιχη περίοδο του 2018.

Κατά την περίοδο αυτή, τα έσοδα του τακτικού προϋπολογισμού υποχώρησαν σε 35,279 δισ. ευρώ, από 35,801 δισ. ευρώ πέρυσι. Όσον αφορά στις δαπάνες του τακτικού προϋπολογισμού αυξήθηκαν σε 37, 879 δισ. ευρώ από 37,691 δισ. ευρώ ένα χρόνο νωρίτερα.

Να θυμίσουμε ότι οι επίσημες εκτίμησεις της κυβέρνησης, όπως αυτές αποτυπώνονται στο προσχέδιο του προύπολογισμού, θέλουν το πρωτογενές πλεόνασμα στο 3,7% του ΑΕΠ φέτος και 3,6% το 2020 (έναντι μνημονιακού στόχου για 3,5%).

Ωστόσο το ΔΝΤ δεν συμφωνεί με αυτή την εκτίμηση και ρίχνει τον πήχη, όπως έχει και κάνει και με την πρόβλεψη για τους ρυθμούς ανάπτυξης της οικονομίας. Συγκεκριμένα βλέπει το πρωτογενές πλεόνασμα στο 3,3% φέτος και στο 2,6% την επόμενη χρονιά.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Λήγει αύριο η προθεσμία για την πληρωμή των τελών κυκλοφορίας

Peristeri News

Μειώθηκαν δάνεια και καταθέσεις τον Ιανουάριο

Peristeri News

Φορολοταρία Ιανουαρίου 2024 – Δείτε εάν κερδίσατε

Peristeri News

Leave a Comment