PeristeriNews.gr
Διεθνή

Αυξάνονται οι μετανάστες που συνωθούνται στα σύνορα Ιταλίας – Ελβετίας


Η Διεθνής Αμνηστία προειδοποίησε ότι αυξάνονται συνεχώς οι μετανάστες σε περιοχές κοντά στα σύνορα της Ιταλίας με την Ελβετία, ενώ απαίτησε από τις ελβετικές αρχές να δώσουν εξηγήσεις έπειτα από καταγγελίες παιδιών ότι εμποδίστηκαν να περάσουν τα σύνορα παρότι προσπαθούσαν να επανενωθούν με συγγενείς ή ακόμη και με τους γονείς τους που ζουν στην ελβετική επικράτεια.

Οι αρχές της Ελβετίας αποδίδουν την αύξηση των μεταναστών στην παραμεθόριο στην μαζική έλευση αφρικανών μεταναστών που επιδιώκουν να φθάσουν σε χώρες του ευρωπαϊκού βορρά, όπως η Γερμανία. Οποιαδήποτε αίτηση για τη χορήγηση ασύλου θα εξεταστεί, διαβεβαιώνουν.

Αρκετές εκατοντάδες μετανάστες κοιμούνται στην ύπαιθρο κοντά στον σιδηροδρομικό σταθμό του Κόμο, στο έδαφος της Ιταλίας, από τον Ιούλιο, αφότου οι ελβετικές αρχές επέβαλαν πολύ πιο αυστηρά μέτρα ελέγχου στα σημεία διέλευσης των συνόρων.

«Ανησυχούμε για τις καταγγελίες τις οποίες έκαναν ανήλικοι, με βάση τις οποίες στάλθηκαν πίσω στην Ιταλία (σ.σ. από τους συνοριοφρουρούς σε σημεία ελέγχου) στα ελβετικά σύνορα κι εμποδίστηκαν να επανενωθούν με μέλη των οικογενειών τους στην Ελβετία», τόνισε το ελβετικό παράρτημα της Διεθνούς Αμνηστίας σε ανακοίνωσή του.

«Αν ένας ανήλικος έχει μέλη της οικογένειάς του στην Ελβετία, που θα του ή της προσέφεραν φροντίδες, σε τελευταία ανάλυση η Ελβετία είναι υποχρεωμένη να επεξεργαστεί αυτή την αίτηση ασύλου», σημείωσε η ΜΚΟ.

Σχεδόν τα δύο τρίτα των σχεδόν 7.500 μεταναστών που έφθασαν στην Ελβετία, συγκεκριμένα στο νότιο καντόνι του Τιτσίνο, στάλθηκαν πίσω στην Ιταλία από τις αρχές Ιουλίου, ποσοστό δραστικά αυξημένο σε σύγκριση με τον έναν στους επτά που επαναπροωθούνταν νωρίτερα μέσα στο 2016.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Η Σουηδία και επίσημα 32ο μέλος του ΝΑΤΟ

Peristeri News

Ένταση στις Βρυξέλλες με αγρότες να σπάνε κιγκλιδώματα της αστυνομίας

Peristeri News

Ισραήλ: Χιλιάδες διαδηλωτές κατά του Νετανιάχου

Peristeri News

Leave a Comment